Virtuaali-Finlandia

HIIHDÄ FINLANDIA-HIIHTO VIRTUAALISESTI !

-- MYÖS TÄMÄ VIRTUAALI-HIIHTO PERUUTETTIIN KORONAN TAKIA.

Järjestämme Finlandia-hiihdon koronaturvallisesti, virtuaalisesti, Lahdessa lauantaina 13.3.2021 Finlandia-hiihdon oikeilla laduilla.

Ilmoittaudu virtuaaliseen Finlandia-hiihtoon nettisivuilla osoitteessa www.finlandiahiihto.fi.  Ilmoittautumismaksu on 15 €. Käytä ilmoittautuessasi seurakentässä yhdistyksemme  nimeä ”Worldloppet Masters Finland”. - Tämän meidän oman tilaisuuden järjestelyjen takia ilmoittaudu myös 4.3. mennessä Risto Laurilalle spostilla: risto.a.laurila@gmail.com tai puh. 050 049 4961 arkisin klo 18-20, tekstiviestilläkin onnistuu.

Järjestelyt hiihtomme osalta ovat seuraavat:

Seuramme on varannut hiihtokeskuksen Suurhallista Ispi-nimisestä tilasta pukeutumiseen, suihkussa/saunassa käyntiä ja hiihdon jälkeistä keittolounasta varten tilat klo 8.00-16.00. Sisäänkäynti löytyy ison valotaulun läheltä hallin päädystä.  Seuramme vastaa myös kustannuksista.

  • Hiihdon voi aloittaa heti klo 8 jälkeen. Hiihdettävät matkat ovat 10-20 km ja 30-65 km. Hiihdettävän matkan pituuden jokainen valitsee itse ja ottaa ajan omalla kellollaan. Tämä matka ja aika rekisteröidään sitten Finlandia-hiihdon virtuaalihiihdon nettisivuille, joille kukin on ilmoittautunut.  (ks. tarkemmin Finlandia-hiihdon nettisivulta). (65km latu on käytössä vain 27. ja 28.2. aikana, koska se kulkee Puolustusvoimien maiden kautta)
  • Sauna on lämmin klo 12 alkaen
  • keittolounas on tarjolla klo 13-16
  • sauna/suihkutiloissa ja ruokailussa tulee käyttää maskia aina kun se on mahdollista. Toivomme, että tällä aikataulutuksella onnistumme hajauttamaan porukkamme niin, että kaikki sujuu koranaturvallisesti
  • luonnollisesti on päiväselvää, että hiihtoon ei tule osallistua, jos itsellä on pienintäkään epäilystä korotartunnasta tai altistumisesta
  • järjestelyihin voi tulla pieniä muutoksia, mutta ne selviävät paikan päällä
  • tilaisuus järjestetään, jos vähintään kymmen jäsentä on ilmoittautunut
  • Pekka Anttosen ja paikallisten jäsenten mukaan ladut ovat erinomaisessa kunnossa

Jos et pääse mukaan Lahteen, niin Finlandia-hiihdon voit hiihtää virtuaalisesti ajalla 20.2.-14.3. omalla paikkakunnallasi. Ilmoittautuminen niin ikään Finlandia-hiihdon kotisivuilla. Tällöinkin toivomme sinun käyttävän ilmoittautuessasi seurakentässä yhdistyksemme nimeä.

Tässä vielä muutama yhdistystämme koskeva asia:

  • Vuosikokous, joka perinteisesti on pidetty Lahdessa Finlandia-hiihdon aattona, on hallituksen päätöksellä 25.1. siirretty syksyn 2021 jäsentapaamisen yhteyteen.
  • Imatran jäsentapaamisessa 6.11.2020 tehtiin ehdotus yhdistyksemme nimen muuttamisesta muotoon ”Worldloppet Skiers Finland ry:ksi”. WL-hiihtäjien kansainvälinen järjestöhän on nimeltään ”International Association of Worldloppet Skiers – IAWL. Tästä asiasta on avattu keskustelu kotisivujemme keskustelupalstalla – ota osaa ja kerro mitä mieltä sinä olet.

Tänä talvena, kun lunta on kaikkialla Suomessa, on hiihtäjän mukava hiihdellä – harmin paikka vaan on se, että melkein kaikki WL-hiihdot ja muutkin massahiihdot on koronapandemian takia jouduttu peruuttamaan.

Hyviä kilometrejä raikkaassa ulkoilmassa toivotellen !

Worldloppet Masters Finland ry:n hallitus

 

 

Tämän vuoden Finlandia-hiihto on peruutettu

Tiedote Finlandia-hiihto 2.2.2021
 

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen ei Finlandia-hiihtoa 2021 voida järjestää. Aluehallintovirasto on tulkinnut, että Finlandia-hiihto on yleisötapahtuma.
Yleisölle avoimia tilaisuuksia ovat esimerkiksi sellaiset isot hiihto-, juoksu- ja suunnistuskilpailut sekä muut urheilutapahtumat, joihin kuka tahansa voi osallistua esimerkiksi maksamalla osallistumis- tai pääsymaksun. Tällaisissa tapahtumissa on kyse yleisötilaisuudesta, vaikka paikalla ei olisi erikseen kilpailua tai tapahtumaa seuraavia katsojia. Aluehallintoviraston päätösten henkilömäärärajoitus kohdistuu näin ollen Finlandia-hiihtoon.

Yritimme hyväksyttää erilaisia liukuvia lähtömalleja ja tapahtuman jakamista usealle päivälle, mutta aluehallintovirasto ei tällaisia vaihtoehtoja hyväksynyt. Aluehallintovirasto linjaa, että vaikka kilpailu tai muu urheilutapahtuma jaettaisiin useammalle päivälle, se ei automaattisesti muuta tapahtuman yleisötilaisuusluonnetta, jos tapahtuma muutoin sisältää yleisötilaisuudelle tunnusomaisia piirteitä. Tällaisiksi piirteiksi voidaan arvioida esimerkiksi tapahtuman vuoksi tehtävät erilliset liikenne- ja turvajärjestelyt sekä ruoan tai juoman tarjoaminen tai myyminen tapahtumassa.

Kaikki tämän vuoden lähtönumerot siirtyvät kokonaisuudessaan vuodelle 2022.
Vuodelta 2020 sisään jääneet rahat siirtyvät vuodelle 2022.

“Tapahtuman peruminen on meille järjestäjinä ja koko hiihtoväelle iso valitettava isku, mutta noudatamme tietysti viranomaisten antamia määräyksiä” - Raiko Pousi, Puheenjohtaja

***********************************************************************************