MEDLEMSBREV 1/2015

WORLDLOPPET MASTERS FINLAND r.f. medlemsbrev 1/2015 (maj 2015)                  

Skidsäsongen 2014–2015 är avverkad. Vi har fått nya Masters och flera har uppnått sin andra, sin tredje och t.o.m. åttonde Masters-titel. Säsongen avslutades med Islands första WL-skidning,

Fossavatnsgangan, fastän loppet i själva verket redan är 80 år gammalt. På Valborgsmässoaftonen i våras skidades 25 km med fri stil och den 2 maj 25 km och 50 km med klassisk stil. Riitta-Liisa Roponen segrade bägge dagarna i damernas huvudklass. Finland var bra representerat, över 60 deltagare av ca 500 skidare.

BIild: Finlänska Masters tillsammans med Riitta-Liisa Roponen. Marjatta Lehtonen (höger), Raimo Hyvönen, Veli Rautiainen, Teuvo Valve, vår ordförande Pekka Anttonen, Matti Rajasaari och Timo Suvanto. (kuva Teuvo Valve)

I samband med Finlandia-skidningen hölls ett planerat allmänt möte i föreningen. Vi är nu officiellt registrerade, med registernr 214.860.

Styrelsen har enligt riktlinjer som ställdes vid det allmänna mötet i februari, efter registreringen kompletterats (Tero Kasala) och samtidigt har arbetsuppgifterna preciserats. Under våren har styrelsen mötts två gånger, senast på Island eftersom alla manliga styrelsemedlemmar deltog i loppet. Styrelsens centrala ärenden framgår av detta medlemsbrev.

Styrelsen och arbetsfördelningen:

ordförande Pekka Anttonen pekka.anttonen@elisanet.fi Vichtis
viceordförande Eija Silvan eija.silvan@gmail.com Lahtis
sekretarare Tero Kasala tero.kasala@valmet.com Torneå
reseansvarig Veli Rautiainen veli.rautiainen@luukku.com Björneborg
statistik och foto Teuvo Valve teuvo.valve@seutuposti.fi Loimaa
specialuppgifter Risto Kemiläinen risto.kemilainen@hotmail.com Bjärnå
medlemsärenden, hemsidor Juha Toivonen juha.toivonen@pp8.inet.fi Åbo

Ordföranden Pekka sköter tills vidare kassörens uppgifter.

 

Ny skidväst: Den nya västen som lanserades i höstas har fått ett gott mottagande. Redan över 80 Masters har använt den som representationsdräkt vid olika WL-skidningar. I höst undersöker vi om det finns behov av nya västar. Preliminärt kan du kontakta Eija Silvan med sms eller telefon (0400 885 129). Eija har ett litet lager västar av olika storlekar, som kan skickas ut.

Föreningens medlemsantal: Antalet medlemmar har ökat jämnt. I år har åtta (8) nya medlemmar anslutit sig, så att föreningen nu har 297 medlemmar. I år har 172 medlemmar betalat medlemsavgiften, mot 126 i fjol.

Nya Masters 2015 och Globals Skiers: Det blev 19 nya Masters-titlar förra skidsäsongen. Antalet Global Skiesr är ännu inte klart, men vi hoppas komma med uppgifterna i början av hösten.

30-årshistoriken och 30-årsjubileet: Vi har en historikkommitté med Pekka Anttonen som ordförande och Juhani Saimovaara, Raimo Henttonen, Asko Sievänen, Ilmari Ojanen, JP Roos, Tuula Pyykkönen, Erkki Tikkanen, Juha Toivonen som medlemmar och Pentti Kurunmäki som sakkunnig.

Kommittén har mötts 2 gånger och har en preliminär arbetsplan färdig. 30-årsfesten skall ingå i historiken.

Styrelsen har beslutat preliminärt att föreningens 30-årsfest hålls veckoslutet 21–22.5.2016. Program och plats klarnar senare.

Medlemsträff  i Jämi Skidtunnel 10–11.10.2015.

I Jämi Skidtunnel Kalle Lassila, Stefan Storvall och Heikki Kivikko.

Även i höst träffas vi. Denna gång skidar vi i Jämi och bor och möts på Rantasipi Ikaalisten Kylpylä. Programmet är ungefär följande: samling lördag eftermiddag med skidning i tunneln. Efter skidningen gemensam palaver samt middag. Badanstalten och konditionssalen står fritt till förfogande. Ny skidmöjlighet för den som så vill på söndag. Noggrannare program i september.

Rumsprisen är inkl. frukost 110€ i dubbelrum, 88€ i enkelrum – Rum direkt till Ikaalinen Spa tel: 03 451 2100 eller 03 451 2107. Bokningskod: Worldloppet Masters Finland.

Anmälningar bör göras till Veli Rautiainen senast 4.9.2015 per telefon eller sms (050 5235 148) or e-mail: veli.rautianen@luukku.com.

 

Hälsningar

Pekka Anttonen                          Svenk text: Harri Hoffman (24.8.2015)

ordförande