Marcialonga

Kuvassa seisomassa vasemmalta: Kalevi Hulsi, Touko Tuominen, Heikki Mononen, Esko Kaipainen, Aila Kivi, Kari Niinistö,?, Jaana Niinistö, Heikki Putkonen, Heikki Marjamäki, Raili Larm, Seppo Juvonen, Tuula Pyykkönen, Kalevi Kairemo, Maarit Kärkkäinen, Risto Kuitunen, Matti Korpela, Taisto Kosonen, Juha Form, Seppo Vaihia, Ilmari Ojanen, Kari Kilpinen, Risto Kemiläinen, Teuvo Valve, Simo Sukselainen. Eturivissä vasemmalta: Hannu Syrjänen, Juha Toivonen, Terho Behm, Jouko Alm, Pekka Anttonen, Erkki Putkonen, ?, (Kuva Teuvo Valve)

Masterien Marcialongan hiihtoporukka kuvattuna paluumatkalla 30.1. Insbrukin kuuluisan mäen Bergiselschanzen mäkimontussa. Mäkiennätys on muuten 137 metriä ja se Stefan Kraftin nimissä vuodelta 2015.

Ennen kuvausta olimme nauttineet lounaan mäkitornin huipulla ja katselleet komeita maisemia.

 

Mastereiden yhteinen hiihtomatka Val di Fiemmen laakson hiihtoihin 25.-30.1.2017

Mastereiden yli 30 hengen hiihtoporukka lensi varhain keskiviikkoaamuna Lufthansan klo 06.00 lähteneellä lentokoneella Helsingistä Muncheniin. Niin lento kuin laskeutuminenkin sujuivat hyvin. Kaikkien matkavarat ja sukset saapuivat perille.

Munchenistä Italian Calaveseen matkasimme omalla busilla, joka oli mainion kuljettajan kanssa meidän käytössä koko retken ajan. Saksan läpi ajaessamme oli ilma sumuinen ja kostea, mutta lunta näytti olevan runsaasti Garmis-Parttenkirchenin ja Oberamergaun seudulla. Olimme hyvillämme tästä, sillä se saattoi merkitä sitä, että König Ludvig Lauf voidaan hiihdetään tänä vuonna - ja hiihdettiinkin.

Itävallan kautta ajoimme moottoriteitä pitkin Italiaan. Bolzanon paikkeilla kurvasimme Cavaleseen vievälle teille. Tämä serpentiinitie kurvaili paikka paikon tyhjänpäällä kiiveten alppien yli Calaveseen, jossa olimme perillä myöhäisenä iltapäivänä.  Majapaikkamme Hotelli Sacro Coure löytyi kaupungin keskustasta ja se todettiin ihan mukavaksi paikaksi. Hotellista oli Marcialongan hiihdon maaliin muutama sata metriä.

Torstaina oli vuorossa n. 18 km Lavazzeloppet, joka hiihdettiin kirpeässä pakkassäässä, mutta auringonpaisteessa 1600-1800 metrin korkeudessa. Näinkin korkealla luonnonlunta oli vain huurteeksi, niinpä latu oli tykitetty maastoon.

Perjantaina matkasimme bussilla reilun tunnin päässä olevaan Seiser Almin hiihtokeskukseen, jonne nousimme  gondoli-hissillä. Täälläkään lähes 2000 metrin korkeudessa ei löytynyt luonnonlunta, mutta löytyi hieno aurinkoinen sää ja 10 kilometriä hiidettävää mukavaa latua sekä runsaasti ruoka-ja juomapaikkoja. 

Lauantai oli suksien testauspäivä ja PERINNEHIIHTOPÄIVÄ.

Tähän 11 kilometrin perinnehiihtoon, Marcialonga Storyyn, joka hiihdettiin Lago di Teserosta Predazzoon osallistui 259 hiihtäjää, suomalaisia Masterita oli mukana neljä, viereisessä kuvassa oleva  Kalevi Kairemo, lähtönumerolla 14  ja lähtönumerolla 15 hiihtänyt Matti PeltonenRauno Kousa numerolla 15 ja Risto Ihamäki numerolla 140.  Tähän hiihtoon saattoi osallistua, jos sukset ja muut hiihtovarusteet olivat ajalta ennen vuotta 1976. Kuvassa Kalevi asianmukaisessa kilpailuasussa. (Kuva Pekka Anttonen)

Illan suussa oli Masterien pastaparty, jossa me suomalaiset masterit taisimme muodostaa määrällinen enemmistön. Kielimiehenä Kalevi Kairomo kertoi kokoontuneille suksistajille, että yhdistyksemme on juuri täyttänyt 30-vuotta ja olemme  ikään kuin juhlamatkalla.

Sunnuntai olikin sitten Marcialongan hiihtojen päivä. Tällä kertaa järjestäjät olivat saaneet tykitettyä 33 km ja 57 km mittaiset ladut. Aurinkoisessa säässä oli mukava lykkiä kohti maalia.

Maanantain oli sitten paluupäivä. Paluumatkalta taisi jäädä pois muutama pari suksia, matkalaukku ja Masterliivi. Mutta mikä täkeintä kaikki pääsivät Kotisuomeen hyväkuntoisina ja iloisina. (JT)

Tuloksia ja lisää Lavazzeloppetista ja Marcialongasta löytyy, kun klikkaat linkkiä: http://www.marcialonga.it/marcialonga_ski/index_en.php

*** Alla kaksi kuvaa Marcialonga Storysta, johon osallistui siis kaikkiaan neljä Masteria. (JT 303.17)

 

Risto Ihamäki vauhdissa. (Kuva Risto Ihamäki)
Kuvassa Rauno Kousa (vas), Risto Ihamäki, Kalevi Kairemo ja Matti Peltonen. (Kuva Risto Ihamäki)

*********************************************************************************

Kuva tämän vuoden eli 2016 hiihdon lähdöstä.

MASTEREIDEN YHTEINEN WL-HIIHTOMATKA MARCIALONGAAN 2017 - ILMOITTAUDU !!!

Mastereiden vuosikokouksessa 26.2.2016 päätettiin, että yhteinen Master-matka tehdään vuoden 2017 Marcialongan hiihtoon Italiassa. Marcialongaan kannattaa lähteä ja nyt lähdetään porukalla. Tämä onkin oikeastaan melkein ainoa tapa päästä hiihtämään tuo ehkä kaikkein kaunein ja suosituin WL-hiihto, sillä se on viime vuosina myyty loppuun muutamassa minuutissa. *** Meille on nyt varattu ainakin 30 varmaa paikkaa. Majoituskin on loistavalla paikalla 200 metrin päässä hiihdon maalista Cavalesessa.  Ilmoittaudu pikaisesti matkalle!

Matkaesite ja ilmoittautumisohjeet löytyvät tältä sivulta

 

*************************************************************************************

Kuva vuoden 2016 hiihdosta. Taustalla Predazzon hyppyrimäet.

MARCIALONGAN HIIHTOMATKA 25.1.-30.1.2017

 

Mastereiden ja ystävien hiihtomatkan matkanjärjestäjäksi on valittu PWT-Urheilumatkat. Matkalle voivat siis osallistua Masterit avec ja Masterien ja hiihdon ystävät sekä matkalla Masteriuuteen olevat suksistajat.

Matka alkaa keskiviikkona 25.1.2017 ja paluun on maanantaina 30.1.2017.

Ilmoittautumisaikaa on jatkettu  24.6.2016 asti.

Ilmoittautumisohjeet ja tarkemmat tiedot matkasta löydät klikkaamalla alla olevaa PWT:n tiedostoa.

Kuva vuoden 2016 perinnehiihtotapahtumasta.

 

 

Marcialongan 45 km ja 70 km hiihdetään siis sunnuntaina 29.1.2017.

 

Marcialongan lisäksi halukkailla on mahdollisuus hiihtää torstaina 26.1. Lavazeloppetin (22km), lisäksi osallistua lauantaina 28.1. hiihdettävään 11 kilometrin mittaiseen ns. perinnehiihtoon, Vintage ski race, Lago di Teseron hiihtostadionilta Predazzoon. Tämä hiihto hiihdetään kuten kuvastakin näkyy 1970-luvun varustein. Tähän hiihtoon tulee ilmoittautua etukäteen.

Tarkemmat tiedot näistä hiihdosta ja muistakin ensi vuoden Marcialongan tapahtumista löytyvät Marcialongan kotisivuilta, joka avautuu alla olevaa linkki klikkaamalla.

www.marcialonga.it