Kiilopää 2017

Ensilumen leiri 2017 Kiilopäällä

 

Jo kolmatta kertaa järjestetylle Masterien ensilumen leirille osallistui parikymmentä Masteria eri puolilta Suomea. Ensimmäinen viime vuosien ensilumen leireistä pidettiin Ylläksellä 2015 ja nyt leiri oli toista kertaa Kiilopäällä.

Säät suosivat tälläkin kertaa innokkaita hiitäjiä. Vain yhtenä päivä oli pakkasta 20 astetta. Muina päivinä pikkupakkasta 1-8 asteeseen. Lunta oli riittävästi ja ladut erinomaisessa kunnossa. Hiihtoputkessa syksyn aikana muutaman kerran hiihtäneille, hiihto täällä tuntui taivaallinen hyvältä ja luisto mahtavalta.

Kiilopäähiihtoon valmistauduttiin sekä hiihtämällä että osallistumalla torstaina 23.11. voitelumestari Kari Mähösen voitelutekniikkainfoon. Monelle konkarillekin oli Karilla uusia niksejä kerrottavana.

 

Hannu Backman tässä rapsuttaa Turrea. (Kuva Teuvo Valve)

 

Kiilopäähiihdossa oli perinteiseen tapaan valittavissa kaksi tai oikeammin sanottuna kolme matkaa: 50 km kilpasarjan latu kulki pääosin tuttua Kiilopää-Saariselkä reittiä. Retkisarjan latu (16 ja 28 km) oli tällä kertaa vedetty Niilanpään maastoon käyttäen hyväksi mm. moottorikelkkareittejä. Tämän vuotinen latureitti, jossa tunsi hiihtävänsä luonnossa ns. vanhaan malliin, sai jakamattomat kiitokset. Reitin keskeinen suunnittelija oli Masteri Hannu Backman. (Hannulle kiitokset myös siitä, että hän antoi mökin 1 asukkaisen kokeilla sähköavusteisia läskipyöriä - tämä oli kaikille neljälle 7-kymppiselle vavahduttava ja innostava kokemus - pani hankinnat mietintään.)

 

Pääosa Masteisesta osallistui Retkihiihtoon ja nautti matkan varrella kauniiden maisemien lisäksi Hannu Backmanin Sivakkajoen laavulla loihtimista mestarillisista MetsäHotDogeista, joiden avulla olisi jaksanut hiihtää vaikkapa satakilometriä.

 

Sihteerimme Tero Kasala osallistui 50 kilometrin kilpasarjaan ja sjoittui 40-vuotiaiden sarjassa hienosti kahdeksanneksi.

 

Tämän "kilpahiihtopäivän" kruunasivat kaksi tapahtumaan. Ensimmäinen oli heti hiihdon jälkeen hiet poistava ja lihakset rentouttava mahtavalöylyinen savusauna. Kun saunomiseen vielä liitti muutaman pulahduksen avannossa - niin avot !

Tässpä yksi pöydällinen (kolmesta Masterien pöydällisestä). Kuva JP Roos

Kammin tilaisuudessa saimme hyvän ruuan lisäksi nauttia kolmesta tarinasta. Televiosiostakin tuttu Mikko "Peltsi" Peltonen kertoi kuvin ja sanoin "Peltsin kovasta vuodesta" - ja koviahan Peltsi oli kokenut niin melonnassa kuin polkujuoksussakin. Hänen akilleskin oli niin kovasti kipeytynyt, että Retkihiihto piti hiihtää metsäsuksilla kumisaappaat jalassa - sinällään nämä olisivat ihan kelpo menopelit keväisillä soseisilla keleillä.

Toisen ja erittäin mielenkiintoisen tarinan kertoi 40-vuotisen syntymäpäivänsä kunniaksi kuukaudeksi yksin Pohjoiseen Lappiin vaeltamaan lähtenyt nuori nainen Minna Jakosuo, joka kertomansa mukaan oli saanut "luvan" retkelle myös omalta mieheltään. Yksityiskohtana kerrottakoon, että lähtiessä hänen rinkkansa painoi vaivaiset 28 kiloa. 

Kolmanneksi saimme vielä kuulla UKK-puiston terveiset, jotka kertoi puistossa sen perustamisesta lähtien työskennellyt Aini Magga. Hän kertoi mm. puiston ohjesäännön on muuttuneen niin, että nyt on maastopyöräily sallittua merkityillä reitellä talvella ja kesällä.

 

 

Suomen Ladun pitkäaikainen puheenjohtaja, liikuntaneuvos TUOMO JANTUNEN vietti 70-vuotispäiviää Kiilopäällä keskiviikkona 22.11. Hänen kunniakseen jääveistäjät olivat tehneet viereisen veistoksen. Masterien kanssa Tuomo teki aikoinaan  paljon yhteistyötä mm. hiihtoliiviasioissa.

Tuomo oli kutsunut päivilleen kaikki paikalla olevat ulkoilun ystävät ja niinpä Masterien delegaatio Teuvo Valve, JP Roos ja Touko Tuominen oli mukana syntymäpäiväkahveilla. Masterien puolesta he luovuttivat Tuomolle juuri ilmestyneen historiakirjamme "Elämyshiihtoja Maailmalla". (JT)

(Kuva Teuvo Valve)

 

 

 

 

 

 

 

 

************************************************************************************

Ensilumen leiri Kiilopäällä, Kiilopäähiihdon 25.11.2017 ympärillä

Viime vuotiseen tapaan tarjoamme mahdollisuuden ensilumen leiriin Kiilopäällä.

Kiilopäähiihtoon on tehty paketit hiihtoon osallistuville Mastereille ja heidän ystävilleen:

Kerää siis sopiva porukka tai tule yksin tai elämänkumppansisi kanssa ja vuokraa mökki tai tee hotellivaraus itsellesi ja ilmoittaudu Kiilopäähiihtoon. Hiihtämään kannattaa tulla koko viikoksi.

Kisamajoitus Kiilopäällä: Hotellipaketti 2 yötä

Majoitus Hotelli Niilanpäässä 70 €/hlö/2 vrk, jaetussa kahden hengen huoneessa, kun majoittujia on kaksi. Hinta sis. aamiaiset, iltasaunan. Lisäyöt 35 €/hlö/yö.

Majoitus Hotelli Niilanpäässä 130 €/2 yötä, yhden hengen huoneessa.  Hinta sis. aamiaiset, iltasaunan. Lisäyöt 65 €/hlö/yö.

Mökkipaketit min. 3 yötä:

Lapin mökki 2-4 henkilölle: 30m2/mökki: yksi huone, jossa kaksi kerrossänkyä (alapeti 120x200, yläpeti 80x200), keittonurkkaus (astiat, mikroaaltouuni, 2xsähkölevy, jääkaappi, kahvinkeitin), pöytä & tuolit, tv sekä vaatekaapit. Mökissä on lisäksi sauna/suihku, wc ja vaatteiden kuivauskaappi. Sähkölämmitys. Mökit sijaitsevat n. 50 metrin päässä Suomen Latu Kiilopään päärakennuksesta. Kaikki mökit ovat savuttomia, mökkeihin voi ottaa lemmikin.

Hinta 270e/mökki/3 vrk, sisältää liinavaatteet + pyyhkeet sekä lähtösiivouksen. Lisäyö 90 €/yö.

Hirsimökki 2-4 henkilölle: 44m2/mökki: makuuhuone kahdelle, takkatupakeittiö (levitettävä vuodesohva), tv, kahvinkeitin, sähköliesi, mikroaaltouuni, jääkaappi, takka, sauna/suihku, wc. Mökeissä on lisäksi vaatteiden kuivauskaappi, pieni ulkovarasto (kylmä) ja autonlämmityspistoke. Kaikki mökit ovat savuttomia, mökkeihin ei voi ottaa lemmikkieläimiä.

Hinta 300 e/mökki/3 vrk sisältää liinavaatteet, pyyhkeet, korillisen takkapuita sekä lähtösiivouksen. Lisäyö 100 €/yö.

**Puolihoito mökkimajoitukseen (aamiainen +päivällinen) 30 €/hlö/vrk.

Varaukset suoraan Kiilopäälle sähköpostilla: kiilopaa@suomenlatu.fi  varauksen yhteydessä mainitaan Masterien varaustunnus ”WL Masters hiihto2017”. Tai puhelimella 016 670 0700.

Lisätietoa majoituksesta. http://www.kiilopaa.fi/majoitu-mukavasti.html

Ilmoittautuminen Kiilopäähiihtoon osoitteella: http://www.suomenlatu.fi/tapahtumia/kiilopaahiihto.html 

TÄRKEÄÄ: Yhteyshenkilönä Masterien puolesta on sihteerimme Tero Kasala, kerrothan ilmoittautumisesi ja osallistumisesi 25.11. Kammin illalliselle Terolle joko sähköpostilla tero.kasala@valmet.com tai puh. 040 587 9323 viimeistään 10.11.2017. Näin Tero tietää tulostasi ja osaa yhdessä Matti Vanhasen kanssa sovittaa järjestelyt.  Tero kertoo lähempänä osallistujille tarkemmin yhteisestä ohjelmasta. Terolta voi tarvittaessa kysellä lisätietoja.

Myös Kakslauttasen Saariselän tienoolla omissa mökeissä tai hoteleissa asustavien Mastereiden toivotaan ilmoittavan tulostaan Terolle ja ennen kaikkea osallistumisestaan Kammin illalliselle -  te olette tietysti tervetulleita kaikkiin muihinkin yhteistilaisuuksiin ja luonnollisesti jokainen osallistuu Kiilopäähiihtoon.

Kiilopää 2017 - ensilumen leirin alustava yhteinen ohjelma !

Omatoimisen hiihtelyn lisäksi yhteistä toimintaa ainakin seuraavasti:

Torstai 23.11. Hiihtoklinikka, pääopas Petri Kulha opastuksella

Lauantai 25.11. Kiilopää hiihto, matkat 50 km ja 20 km, retkisarjassa 30 km ja 10-15 km lumitilanteesta riippuen. Lähtö aamulla.

Lauantai 25.11. klo 19- Kammin ilta, juontajina Peltsi Peltonen ja Minna Jakosuo

- varaukset siis Terolle - todettakoon, että paikkoja on rajoitetusti (tosi mukava tilaisuus viime vuonna ja me Masterit olimme runsaslukuisasti paikalla - kannattaa varata heti, jotta mahtuu mukaan)

Illan menut, Suomi 100 ! vaihtoehdot:

A) Kermaista korvasienikeittoa *** Kokonaisena paistettua poronfileetä, kermaperunaa, hunajapaahdettua palsternakkaa ja bataattia sekä karpalokastiketta *** Kiilopää- kakkua ja kahvia*** Hinta 54 €

B) Savuporo-aurajuustokeittoa *** Paistettua ahventa, tilliperunoita, hunajapaahdettua palsternakkaa ja bataattia sekä tillivoisulaa *** Paistettua leipäjuustoa ja korpihillaa            *** Hinta 49 

 

Tervetuloa Kiilopäälle

Tero Kasala                                      Matti Vanhanen

Masterien sihteeri, Tornio               Saariselällä asuva Masteri

 

 

********************************************************************************************