30-VUOTISJUHLAT 19.11.2016

Majoittuminen

Hotelli Cumuluksesta on varattu kiintiö huoneita ajalle

19.-20.11.2016

Hinnat 1 hh   81,- eur/vrk             2 hh  96,- eur/vrk

Hintoihin sisältyy iltasauna, aamiainen ja maksuton wifi.

Varaukset tunnuksella ”Finland Mastersien 30 v. juhla” 31.10. .2016 mennessä.

Restel Hotellit Oy, Cumulus Lahti, Kauppakatu 10,

15140 LAHTI

puh./tel. 0200 48 127 (0,17 €/puh + 0,75 €/min) |            fax +358 (0)3 781 8922 | lahti.cumulus@restel.fi Huom! Varaa ajoissa, kiintiö on rajallinen!

Mastereiden yhteinen kuntotapahtuma

Juhlapäivänä 19.11 alkaen klo 12.00 on Mastereiden yhteinen kuntoilutapahtuma Lahden Urheilukeskuksessa. Kokoontuminen Hiihtomuseon edessä. Tällöin jaetaan myös Peltosen Master-sukset niitä tilanneille läsnä oleville Mastereille.

Paikalla on Peltonen Skin edustaja Jarmo Pilli.

 

Kelistä riippuen on mahdollisuus harrastaa hiihtoa tai sauvakävelyä tulevien MM-hiihtojen maastoissa. Tapahtuman vetävät Masterit Risto Kemiläinen ja Risto Laurila.

Peseytymismahdollisuus urheilukeskuksessa.

Juhlaillallinen

Juhlassa on buffet-illallinen ’Välimerellisiä hetkiä’ sisältäen lasillisen viiniä. Muut juomat kukin maksaa itse. Erityisruokavalioista pyydämme ilmoittamaan suoraan Ravintola Voittoon 4.11 mennessä, voitto@fazer.fi,    puh. 03 7831183.

Tue hiihtoa

Sinulla on myös mahdollisuus tukea Juhlavuotemme kunniaksi perinteistä yhdistyksemme ”Nuorten hiihtäjien Finlandia-hiihtoprojektia” lahjoittamalla tilillemme: FI65 5611 1620 0257 73 esim. 20€, kirjoita pankin viestikohtaan ”Nuoret”. 

Yhdistyksemme on jo vuodesta 2000 alkaen maksanut vuosittain kahden, kolmen nuoren hiihtäjän tai nuorisotyötä tekevän valmentajan ilmoittautumismaksut Finlandia-hiihtoon ja kustantanut heidän osallistumisensa kansainväliseen Master-iltaan. Tämän lisäksi meillä on nyt ajatuksena mahdollisuuksien mukaan tukea myös ”Lasten Finlandiaa”.

*********************************************************************************

Worldloppet Masters Finland ry:n ensimmäiset Kunniamasterit !

Yhdistyksemme 30-vuotisjuhlassa ensimmäisiksi Kunniamastereiksi nimitettiin yhdistyksemme perustajajäsen ja ensimmäinen puheenjohtaja (1986-1999) Mauri Mäkelä Master No 279 ja pitkän "päivätyön" Mastermatkojen järjestämisessä  tehnyt Matti Virtanen Master No  652. Kuvassa puheenjohtaja Pekka Anttonen onnittelee Matti Virtasta, heidän välissään Mauri Mäkelä ja muina onnittelijoina Eija Silvan ja Hannes Larsson.

“Kunniajäseneksi, jota kutsutaan KUNNIAMASTERIKSI, voi yhdistyksen kokous hallituksen esityksestä kutsua/nimittää henkilön, joka on ansiokkaasti toiminut yhdistyksen hyväksi, joko yhdistyksen hallituksessa tai muussa toiminnassa.

Samaan aikaan voi yhdistyksellä olla enintään kolme KUNNIAMASTERIA. "

 *** TÄLLE SIVULLE TULEE VIELÄ JOKUNEN KUVA LISÄÄ  YHDISTYKSEMME 30-VUOTISJUHLISTA 19.11.2016. 

*** SUURIN OSA KUVISTA JULKISTETAAN KEVÄÄN 2017 AIKANA ILMESTYVÄSSÄ MASTERIEN 30-VUOTISEN TOIMINNAN HISTORIAKIRJASSA

* Alla myös Juha Toivosen kokoamia kuvia kolmeltakymmeneltä toiminnan vuodelta pdf-tiedostona, pienin tekstein höystettynä.

* sen verran voi näin juhlien jälkeen todeta, että ne olivat hyvähenkiset ja onnistuneet!

********************************************************************************

 

Puheenjohtaja Pekka Anttonen avasi Masterien 30-vuotisjuhlat. Puheessaan Pekka totesi mm. "Olen saanut kunniatehtävän lausua muutaman sanan seuramme 30-vuotisjuhlakokouksen aluksi. Täysi Hiihtomuseon auditorio on merkki siitä, että tällä meidän omalla yhdistyksellä on tärkeä tehtävä ja rooli
suomalaisessa hiihtourheilussa. Ajatuksen oman yhdistyksen perustamisesta pitkänmatkan hiihtäjille esitti esitti Mauri Mäkelä, yhdistyksemme ensimmäinen puheenjohtaja. Yhdistyksen perustavassa kokouksessa 23.5.1986 olivat läsnä kaikki 13 Worldloppet Master hiihtäjää. Tänä päivänä Suomessa on kolmisen sataa Masteria. Kun yhdistyksen hallitus parisen vuotta sitten keskusteli tulevasta juhlavuodesta. Alkoi hanke ensin paisua, mutta sitten se kiteytyi kahteen asiaan 30-vuotisjuhlaan ja seurahistoriaan. Viime keväänä tulivat mukaan Peltosen 30-vuotisjuhlasukset.
Juhlatoimikunnan ovat muodostaneet allekirjoittanut ja Eija Silvan sekä Tuula Pyykkönen. Kuntotapahtumasta ja Mastersuksista on vastannut Risto Laurila apunaan 11 kertainen Masteri Risto Kemiläinen. Yhdistys rekisteröitiin vuonna 2015 eli 29 vuotta perustamisensa jälkeen. Yhdistyksen kotipaikka on Lahti ja Finlandia-hiihto on edelleen tärkeä yhteistyökumppanimme. Yhdistyksemme jäsen Juha Viljamaa on tämän vuoden kesäkuusta ollut Worldlopet Ski Federationin presidentti. Juhlapuhujaksi tähän juhlaamme olemme saaneet Juha Miedon. Lisäksi meillä on vieraamme kaikkien aikojen WL-Masteri, ranskalais-suomalainen "amatöörihiihtäjä"Hannes Larsson. Taiteellisesta puolesta vastaavat Ahtialan koulun kolme musikanttia valmentajanaan musiikinopettaja Elina Tammilehto."
Juhlapuheen piti Juha Mieto.

 

 

 

Kuohujuomat ennen juhlan alkua. (Kuva Teuvo Valve)
Yleiskuva juhlaväestä auditoriossa, kuten kuvastakin näkyy tupa oli täynnä väkeä. (Kuva Teuvo Valve)
Koko yhdistyksen historian kokeneet Masterit. Tauno Porvali, Master no 464 (vas), Kunniamasterin arvon juhlissa saanut Matti Virtanen, Master No 652, yhdistyksemme ensimmäinen sihteeri Topi Sauvala, Master No 241 ja Paavo Kallioinen, Master No 647. Nämä neljä Masteria tekivät vuonna 1981 henkilöautolla matkan Dolomitenlaufiin ja Marcialongaan. (Kuva Teuvo Valve)

**********************************************************************************

PDF-tiedostoJuhan korjattu esitys A.pdf (8.7 MB)
Historiaa kuvien kertomaa. (Juha Toivosen pitämättä jäänyt esitys 30-vuotisjuhlassa)

*********************************************************************************************

**********************************************************************************************

Arvoisat Masterit avec, hyvät 30-vuotisjuhliin 19.11.2016  osallistujat !

 

 

On erittäin mukava lähestyä Teitä juhlavalmistelujen viime metreillä muutamalla asialla ja tarkennuksella.

 

Juhliin on ilmoittautunut sata henkilöä ja lisäksi tulee  kolme Ahtialan koulun musikanttia.

 

Juhlapäivä alkaa kuntotapahtumalla klo 12 Lahden Hiihtokeskuksessa / tilaisuus on tarkoitettu kaikille Mastereille ja heidän lähipiirilleen (vaikka et tulisi juhliin, voit toki tulla kuntotapahtumaan)

 • Kuntotapahtuman aluksi  Peltonen Ski luovuttaa sukset Siiri Rantaselle ja sitten Master- sukset tilanneille. Maastoon päästään lenkille n. 12.45-15.00.
 • Saunat ja suihkut hiihtokeskuksessa 13.30-15.30,  viereisessä kabinetissa on kahvia ja pientä purtavaa tarjolla

Pyyhe ja hiihtovarusteet mukaan!

 

Juhlakokous alkaa klo 17.00 Ravintola Voitossa Urheilukeskuksessa

 • kannattaa tulla ajoissa, auditorio täyttyy näillä näkymillä viimeistä paikkaa myöten. Ravintolasalin puolella on avarampaa. Kyllä auditoriossakin happi riittää, salin katto on korkealla ja seinät ”leveällä”.

Hannes Larsson tulee juhlaamme.  Hänen esityksensä  saamme kuulla ja nähdä extrana  painetun ohjelman lisäksi.

 • Hän puhuu hiihtomatkoista ja näyttää kuvia.
 • Jos  sinulla on Hanneksen kirja ”Cross-Country Skiing Around The World” ilman Hanneksen omistuskirjoitusta, ota kirjasi mukaan, saat siihen omistuskirjoituksen.

Vapaa sana

 • Ota huomioon tämä mahdollisuus juhlakokouksessa tai illallisen lomassa, puhein tai muun ohjelmanumeron muodossa. Tarvittaessa kerro tästä etukäteen.

Illallinen alkaa ohjelman mukaan noin kello 18.30 aikoihin.

 • Illalliskorttiin kuuluu yksi kaato viiniä. Muut juomat omakustanteisina.

Tue hiihtoa

 • Keräys jatkuu vuoden 2016 loppuun, tilinumeron löydät esim. kutsukortin liitteestä. Kertyneet varat lahjoitetaan Nuoret hiihtäjät Finlandia-hiihtoon ja/tai Lasten Finlandia-hiihtoon. Nyt varoja on kertynyt muutama sata euroa juhlapäivään mennessä.

Tervetuloa juhliin, tavataan Salpausselällä sekä talven tulevissa hiihdoissa.

Pekka  Anttonen

Puheenjohtaja

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤                                  ´¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Muuta Masterasiaa pähkinänkuoressa:

 • Mastersuksia tilattiin 50 paria ja sukset luovutetaan uusille omistajille 19.11.
 • Ensi lumen leiri Kiilopäähiihdon 26.11. ympärillä viikolla 47. Paikkoja on vielä saatavissa.
 • Jäsenmatka Marcialongaan 25.1.-30.1.2017. Lähtijöitä on yli 30.
 • Uutta hiihtoliiviä on nyt käytössä noin 100 kappaletta.
 • Vanha hiihtoliivivarasto  Lahteen (jos liivisi unohtui kotiin: Raimo Henttonen hoitaa asian kuntoon)
 •  
 • Lasten Finlandia-hiihto tiistaina 31.1.2017 Lahti Hiihtokeskus

o   olimme talvella 2016 noin tusinan henkilön voimin talkoolaisina tapahtumassa

o   järjestelytoimikuntaan Worldloppet Master Finland- edustajan nimeäminen

o   noin 3 kokousta ennen hiihtoa, joista ensimmäinen  7.12. klo 17.30 Finlandia-hiihdon toimistolla. Jos asia kiinnostaa  ja haluat olla lasten hiihdossa mukana, ilmoittaudu ja ilmoita siitä !

WMF Vuosikokous  perjantaina 3.2.2017 klo 17.30 ( kahvit klo  17-),  Lahti, Salpausselkä (tarkempi paikka myöhemmin)

 • Seurahistorian teko loppusuoralla. Valmista  pitäisi olla alkuvuodesta 2017.

 

Kun ilmoittaudut hiihtoihin,  ilmoita seuraksesi  ”Worldloppet  Masters  Finland”.

*****************************************************************

JUHLIEN JÄLKEEN

Muutama viikko onnistuneiden 30- vuotisjuhlien jälkeen on mukava pysähtyä   ja  koota vielä yhteen  lopuillaan olevaa juhlavuottamme.

Juhlat olivat se huipennus, valmistelut eri aktiviteetteineen   vaativat  merkittävän panoksen niistä vastuussa olleilta. Kaikkien mukana olevien panos yhteiseen hyvään tuli täydestä sydämestä. Kommenteista, jotka olemme kirjanneet, tuli esiin, että juhlan henki oli leppoisa ja ohjelmaa oli sopivasti. Ruoka oli hyvää ja sai tavata vanhoja tuttuja ja uusiakin tuttavuuksia syntyi päivän aikana. Kiva kuulla. Juhla oli Mastereitten  juhla  kunkin ”omilla  tukijoukoilla” vahvistettuna. Monesti näissä jää oman perheen tärkeä panos vähemmälle huomiolle.

Pian juhlaviikonvaihteen jälkeen iso joukko Mastereita   matkusti  Ensilumenleirille Pohjoiseen. Erityiskiitos kuuluu Vanhasen pariskunnalle. He olivat järjestäneet paikallisen  ohjelman;   hiihtolenkit, suksien voiteluopastus, tutustuminen Hiihtomuseoon olivat hyvä perusta  lauantaina 26.11. järjestettyyn Kiilopää-Hiihtoon.

Saimme vielä extrana tilaisuuden osallistua Suomen Ladun ja Kiilopää-Hiihdon järjestämään kutsuvierastilaisuuteen. Hyvä ruoka ja ohjelma antoivat mukavan latauksen seuraavan päivän hiihtoon. Mukana oli lähes kaksikymmentä Masteria ja avecia.  Hiihto meni hyvin, kaikki matkaan lähteneet pääsivät hyväkuntoisina maaliin. Erityismainintana  todettakoon,  että  hallituksemme  jäsen JP Roos voitti sarjansa 50 km hiihdossa. (Katso Kiilopään 2016 ensilumenleiri )

Hallituksen kokous Kiilopäällä

WMF hallitus piti Kiilopäällä kokouksensa. Hallitus oli yhtä jäsentä lukuun ottamatta kokonaisuudessaan paikalla. Hallitus teki historiallisen päätöksen, Worldoppet Master  Finland ry hakee  International Association of Worldloppet Skiersin ( IAWLS)  jäseneksi.  Asia on ollut esillä ennenkin. Hannes Larsson on  14.10.2002 kirjeellään lähestynyt  WL Masters Finlandia, että se  liittyisi kollektiivisesti  IAWLS:n jäseneksi. Tuolloin asia jäi silloisessa johtoryhmässä pöydälle.  Nyt 25.11.2016 tehtiin päätös hakea jäsenyyttä.

Vuosikokous 2017

Perinteisesti vuosikokous on Finlandia-hiihdon yhteydessä.  Paikka on Lahden Salpausselkä, tarkka kokouspaikka ilmoitetaan myöhemmin kokouskutsussa. Kannattaa merkitä  kokousajankohta  perjantai 3.2.2017 klo 17 kalentereihin.

Siinä tilaisuudessa  on tarkoitus esitellä mm. Yhdistyksen historia. Kirja saataneen valmiiksi ja painoon  kevään 2017 aikana. Aikataulussa tulee huomioida myöskin, se että historian tekijät  hiihtävät Wordloppet- hiihtoja ja tunnetusti ne vievät aikaa ja se on pois historian tekemisestä, joka on aikaa vievää työtä.

Joulu lähestyy

Toivotan  samalla Masterit  joulukuusenhakumatkalle Vihtiin. Maatilallamme Vihdin Haimoossa kasvatetaan ja myydään joulukuusia. Tarkemmin www.kaitilankuusi.fi . Olisi mukava tavata ja istahtaa jouluglögimukin ääreen.  Tiedoksi, että Vihdissä on hiihtomahdollisuus vähänkin lumen aikaan VihtiSki:ssä. Karvapohjasukset toimivat sielläkin.

Toivotan kaikille Mastereille  Hyvää Joulua ja Vuotta 2017!

Pekka Anttonen

Puheenjohtaja

Yllä sivukaappaus VIHDIN UUTISTEN  Masterien 30-vuotisjuhlajutusta

 

http://www.lehtiluukku.fi/lehti/vihdin-uutiset/_read/23.11.2016/130579.html

*****yllä olevasta linkistä pääseen lukemaan lehteä ja Mastereiden juttu on kokonaisuudessaan sivulla 24.

Pekka Anttonen ja Juha Toivonen (vas) tammikuussa 2016, vuoden 2017 Mastereiden WL-hiihdon maisemissa Lavazeloppetissa, silloin oli lunta oikestaan vain ladulla, mutta siitä huolimatta päästiin hienosti hiihtämään. Talvi 2017 tulee taasen olemaan runsasluminen kaikkialla WL-hiihtojen järjestämispaikoissa, näin ainakin arvelevat Pekka ja Juha. (Kuva Pekka Anttonen)

Mastereitten Juhlavuosi 2016

Viime viikolla tuli kuluneeksi  30 vuotta yhdistyksemme perustamisesta. Kiitokset kuuluvat niille kolmelletoista perustajajäsenelle ja sen jälkeen mukaan liittyneille.

Juhlavuoden toiminnasta on lisää tietoa jäsenkirjeessä, jonka  juuri saitte. Tapahtumat ja aktiviteetit on suunniteltu ja toteutetaan  viime vuonna suoritetun jäsenkyselyn tulosten pohjalta.

Ensi vuoden alkupuolella ilmestyvään historiaan on saatu valmiiksi aineistoa runsaat sata sivua valokuvineen.  Historiatoimikunta tarvitsee Teidän kaikkein apua valokuvien ja muistelmien muodossa!

Masterien (avec)  jäsentapaaminen ja 30 - vuotisjuhla järjestetään  19. päivä marraskuuta  Lahdessa.  Juhlatoimikunta  tiedottaa tarkemmin ko. viikonlopun järjestelyistä  syys-lokakuun vaihteessa. Kutsut postitetaan tiedotteen mukana.                                           

Hyvää kesää Mastereille ja perheineen !   

Pekka Anttonen