Vuoden 2019 vuosikokous

Arvoisat Hiihtomasterit!

 

Erinomaiset hiihto- ja ulkoilusäät suosivat tänä talvena meidän yhteistä harrastustamme. Hieno asia, koska tämäkään ei ole enää itsestään selvää.

Yhdistyksen hallitus on työstänyt aihetta "Masterit 2020-luvulle". Jäsenkyselyn tuloksena saatiin jäsenistöltä hyviä eväitä tulevan toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Alkaneen vuoden toimintasuunnitelmaan näitä on kirjattu. Pidemmän aikavälin haasteisiin hallitus esittää yhdistyksen  sääntömuutosta, jonka tärkein tavoite on varmistaa toiminnan riittävä laajuus myöskin tulevina vuosina ja vuosikymmeninä. 

Vuosikokous Lahdessa 22.2.2019 antaa hyvän foorumin keskustella ja päättää yhdistyksen asioista. Toivon, että mahdollisimman moni Master oman hiihto- ja muun ohjelman mukaan voisi osallistua kokoukseen.

Yhdistyksen puheenjohtajana olen ilmoittanut, etten enää ole käytettävissä pj:n tehtävään. Viisi kautta on vierähtänyt nopeasti ja on antanut minulle paljon. Kiitos siitä kuuluu Teille, Hyvät Masterit!

Hallituksen kokouksessa Vihdissä käynnistettiin keskustelu mm. edellä mainituista asioista

Hallituksessa olemme sopineet, että vpj Risto Laurila p. 0500 494961 ja allekirjoittanut Pekka Anttonen     p. 050 5501650 toimivat yhdyshenkilöinä. Ota rohkeasti yhteyttä!

Tietysti voit olla yhteydessä keneen tahansa hallituksen jäsenistä.

Nähdään viimeistään vuosikokouksessa 22.2.2019

Terveiset Rukan lumilta 31.1.2019 !

Pekka

Vuosikokouksen päätäjiä: uusi hallituksen jäsen Risto Ihamäki (vas), hallitukseen uudelleen valittu Risto Laurila,Matti Huotari, Raija Neuvonen ja Asko Sievänen. (Kuva Teuvo Valve)

Tero Kasalasta (Tornio) Masterien  uusi puheenjohtaja  ja uudeksi hallituksen jäseneksi Risto Ihamäki (Tampere) !

Torniolainen 41 vuotias, hallituksen jäsen vuodesta 2016 Tero Kasala valittiin vuosikokouksessa 22.2.2019 yksimielisesti yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi. Viisi kautta puheenjohtaja toiminut Pekka Anttonen oli jo vuoden 2018 vuosikokouksessa ilmoittanut, että vuosi 2018 on hänen viimeinen kausi puheenjohtajana.

Pekka Anttosen kautta leimasi yhdistyksen uudelleen rakentaminen. Vuoden 2013 aikana oli keskusteltu vakavasti yhdistyksen tulevaisuudesta. Syksyn 2013 varsinaisessa vuosikokouksessa valittiin hallitus jatkamaan vain keväällä 2014 Finlandia-hiihdon yhteydessä pidettävään ylimääräiseen vuosikokoukseen asti.

Jäsenistölle heitettiin silloin seuraavat kysymykset: mitä varten olemme olemassa, mihin meitä tarvitaan tänä päivänä - miten yhdistyksen tulee toimia.

Näistä asioista  toivottiin avointa keskustelua" - ja vilkasta keskustelua käytiinkin.

Kevään 2014 kokouksessa Pekka Anttonen siis valittiin puheenjohtajaksi ja myös hallitus uusiutui melkoisesti. Masterien yhdistys sain tuulta purjeisiin. Tämä myötäinen on jatkunut ja jatkuu varamasti myös uuden puheenjohtajan Tero Kasalan toimiessa ruorimiehenä.

Vuosikokous

 

Kokouksen, jossa oli paikalla 24 Masteria puheenjohtajaksi valittiin Pekka Anttonen, sihteeriksi JP Roos. Pöytäkirjantarkastajat Juhani Saimovaara ja Lea Pesola toimivat samalla tarvittaessa ääntenlaskijoina.

Kokouksen aluksi puheenjohtajaksi valittu Pekka Anttonen pyysi kokouksen osallistujia hiljentymään ja muistamaan kaikkia vuoden aikana poisnukkuneita Mastereita.

Erityisesti Anttonen mainitsi tämän vuoden tammikuussa menehtyneet  Tuula Pyykkösen, joka oli mm. historiatoimikunnan jäsen ja Reino Peranderin.

Antti Anttonen kertomassa: "Liikunta ikäihmisten arjessa" teemaa. Anttikin hiihti seuraavana päivänä Finlandia-hiihdon. (Kuva Teuvo Valve)

Vuosikokouksessa päätetyt asiat:

 

Kokouksen, jossa oli paikalla 24 Masteria puheenjohtajaksi valittiin Pekka Anttonen, sihteeriksi JP Roos. Pöytäkirjantarkastajat Juhani Saimovaara ja Lea Pesola toimivat samalla tarvittaessa ääntenlaskijoina.

Alkumuodollisuuksien jälkeen kuultiin Hollolan kunnan hyvinvointikoordinaattorin Antti Anttonen mielenkiintoinen alustus "Liikunta ikäihmisen arjessa". Antin puheenvuoron jälkeen käytiin vilkas keskustelu, jossa käsiteltiin mm. että kuinka paljon pitää harrastaa ja mitä kannattaa tehdä. Keskusteltiin lyhytkestoisen HIIT tehokkuudesta. (Antin alustu pdf-tiedostoja tämän jutun lopussa.)

Tilinpäätös, toimintakertomus, vuoden 2019 toimintasuunnitelma ja tulo-ja menoarvio hyväksyttiin kokouskutsun yhteydessä olleessa muodossaan. Kokous antoi hallitukselle vastuuvapauden vuodelta 2018, jota oli myös toiminnantarkastaja Marketta Ranta ehdottanut. Jäsenmaksun suuruudeksi päätettiin entinen eli 20 €.

Puheenjohtaja Pekka Anttonen oli mm. jäsenistölle osoitetussa kirjeessään kertonut, että hän ei enää asetu ehdolle puheenjohtajaksi. Pekka hallituksen tukemana oli haarukoinut tulevaa puheenjohtajaa. Nykyinen hallituksen jäsen Tero Kasala oli suostunut asettumaan ehdolle ja niinpä Pekka Anttonen ehdotti, että Tero Kasala valittaisiin uudeksi puheenjohtajaksi. 

Tero  Kasala valittiin Pekka Anttosen ehdottamana yksimielisesti puheenjohtajaksi. Valinnan jälkeen kokouksesta soitettiin Terolle Tornioon, koska hän oli estynyt saapumaan kokoukseen. Tero kiitti kokousväkeä luottamuksesta.

Kokousväki Juha Toivonen suulla kiitti väistyvää puheenjohtajaa Pekka Anttosta suuriarvoisesta työstä, jota hän tehnyt toimittuaan viisi vuotta puheenjohtajana.

Vuosikokouksen osanottajia Kunniamasteri Matti Virtanen (oik), Sinikka Korhonen, Tauno Porvali, Erkki Kilpeläinen, Lea Pesola, Erkki Oinaskallio ja JP Roos. (Kuva Teuvo Valve)

Uudeksi hallituksen jäseneksi valittiin Risto Ihamäki Tampereelta. Hallituksessa jatkavat Risto Laurila; Lahti, Maarit Kärkkäinen; Nauvo/Helsinki, JP Roos; Helsinki, Juha Toivonen; Turku ja Teuvo Valve; Loimaa.

Toiminnantarkastajaksi valittiin jatkamaan Marketta Ranta ja hänen varanaisekseen Asta Hilska.

Sääntöjen muuttaminen, jonka vaihtoehtoja oli kysytty lokakuun 2018 jäsenkyselyssä hyväksyttiin monen puoltavan puheenvuoron siivittävämänä yksimielisesti, eli

  • säätöjen toinen pykälä tulee siis kuulumaan vastaisuudessa: ”Jäseneksi voidaan hyväksyä myös Worldloppet Master-arvoa tavoitteleva hiihtäjä, joka omistaa Worldloppet passin ja on hiihtänyt vähintään kaksi Worldloppet hiihtoa.” 
  •  Samassa yhteydessä vuosikokouksessa todettiin, että Master-liiviä ja muita Masterarvoon liittyviä merkkejä voi vastaisuudessakin käyttää vasta, kun on saanut Master-arvon.

Vuoden 2020 Masterien yhteisen WL-hiihtomatkan kohteeksi valittiin Venäjän Demino Ski Marathon. Worldlopppetin kauden 2019-2020 kalenterin mukaan 50 km vapaalla hiihdetään su 1.3.2020 ja 25 km perinteisellä ma 2.3.2020. Matkasta tarkemmin kevään aikana.

 

Ensi lumen leiri Kiilopäähiihdon yhteydessä joulukuun 2019 alussa, alustava Kiilopäähiihdon päivämäärä on 14.12.2019.

 

 

 

**********************************************************************************

PDF-tiedostoLiikunta ikäihmisen arjessa[38390].pdf (1.2 MB)
Antti Anttosen alustus "Liikunta ikäihimsen arjessa" pdf-muodossa.

********************************************************************************

Vuosikokousmateriaali 2019 löytyy vasemmalla olevia otsikoita klikkaamalla.

Alla puheenjohtajan kirje jäsenille, vuosikokouskutsu ja helmikuun 2019 jäsenkirje tulostettavassa muodossa.

PDF-tiedostoVuosikokouskutsu 2019 a.pdf (551 kB)
Tässä puheenjohtajan kirje jäsenille, vuosikokouskutsu ja helmikuun jäsenkirje tulostettavassa muodossa.

Worldloppet Masters Finland ry vuosikokous 2019

Paikka: Lahden Messukeskuksen Arena kabinetti    

Osoite: Salpausseläntie 7. Lahti

Aika: Perjantaina 22.2.2019 klo 17.00

Kahvitarjoilu alkaa klo 16.30

  • Esityslista ja muu ohjelma löytyy tältä sivulta.

VUOSIKOKOUKSEN JÄLKEEN KLO 19. ALKAA PERINTEINEN OHJELMALLINEN KANSAINVÄLINEN MASTER-TILAISUUS MELKEIN SAMOISSA TILOISSA - kaikille tilaisuuteen osallistuville vuosikokouksemme osanottajille Mastereille yhdistys tarjoaa pastapartyn ruuan - toivottavasti pääset mukaan!