Sapporo 2014 - Matti Rajasaari

(Klikkaa kuvaa, jos haluat suuremman)
Kuvassa numerolla 1245 Japanissa Clobal Masterin arvon saavuttanut Matti Rajasaari.
Hiihtäjät vasemmalta: Touko Tuominen, Matti Rajasaari ja Ilari Seppälä.

Sapporo 2014

Vetikko Travel järjesti Sapporo Ski Marathonin matkan. Meitä oli nelisenkymmentä, joista kolmasosa oli Sapporossa viikon, kolmasosa vietti toisen viikon Kiotossa ja loput matkustivat muutamaksi päiväksi Tokioon.

Ennalta varoitettiin Japanin lumen koostumuksesta, mutta se ei tuottanut suurempia ongelmia. Sää oli mitä parhain, lämpötila muutama pakkasaste ja luisto oli kohtalainen, tosin vaihteleva. Reitti oli raskas, monen mielestä raskain WL-hiihto, ja laskut olivat melko vauhdikkaita. Itse hiihdin puolikkaan perinteistä ja latu löytyi kaikkialla. Samoin oli kuulemma täydellä matkalla.

Matkan kulttuuripuoli oli kattava. Tutustuimme Sapporon talviurheilumuseoon ja Domeen sekä jää- ja lumiveistosfestivaaleihin. Hiihdon jälkeen nautimme perinteisen japanilaisen juhlaillallisen, jossa halukkaat saivat haarukan käyttöönsä mutta useimmat söivät maan tavalla eli puikoilla. Teimme myös retken Marukoma Onsen Ryokanin kuumien lähteiden kylpylään. Siellä rentouduimme sekä sisä- että ulkokylvyissä terveysvaikutteisissa mineraalivesissä. Illalla nautittiin yukata-asuun puettuina pitkä illallinen. Myös Whisky-tislaamo tuli testattua.

Sapporoon ei kannata lähteä vain passin leiman takia. Maa on tutustumisen arvoinen. Matkan hinta? Minulla noin 100€/hiihtokilometri (puolimatka) ja täydellä matkalla puolet tästä.

Lopuksi kiitos oppaillemme Paulalle ja Lotalle sekä paikallisille oppaille.                                   

Matti Rajasaari