Vuosikokous 2017

Juha Viljamaa pitämässä puhettaan ja vieressä kokouksen sihteeri Lea Pesola. (Kuva Juha Toivonen)

Worldloppet Masters Finland ry sääntömääräinen vuosikokous pidettiin perjantaina 3.2.2017 Lahden Hiihtomuseon auditoriossa.

Puheenjohtaja Pekka Anttosen avauspuheenvuoro:

Puheenjohtaja Pekka Anttonen avasi kokouksen ja toivotti Masterit tervetulleiksi vuosikokoukseen. Kaikkiaan kokoukseen osallistui 35 Masteria.

Avauspuheenvuorossa hän lyhyesti kertasi menneen vuoden sekä alkaneen vuoden yhteiset aktiviteetit  ja tapahtumat. Kulunut viikko on varsinainen Masterviikko.

  • maanantai-iltana palasi kolmekymmentäviisihenkinen Masterporukka jäsenmatkalta Marcialongasta
  • tiistaina Masterit olivat talkooporukalla Lasten Finlandia-hiihdossa
  • viikko huipentuu tämän päivän tilaisuuksiin ja viikonlopun hiihtoihin Salpausselän maastoissa

Pekka muistutti myös siitä Mastereita, että ilmoittauduttaessa hiihtoihin ja muihin tilaisuuksiin voisi jokainen Masteri käyttää seurana: ”Worldloppet Masters Finland ry”

Kokouksen toimihenkilöiden valinta:

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Pekka Anttonen, sihteeriksi Lea Pesola ja pöytäkirjan tarkistajiksi Kari Kilpinen ja JP Roos, jotka toimivat myös ääntenlaskijoina.

Worldloppet Ski Federationin presidentin Juha Viljamaan puheenvuoro:

Worldloppet Ski Federationin presidentti Juha Viljamaa piti tilannekatsauksen Finlandia-hiihdon latujen tilanteesta sekä kertoi WL hiihdoissa ilmenneistä vilppitapauksista eli kahden zipin kantajista. Mm. Norjassa ja Ranskassa on tehty hylkäyksiä, kun vilppi pystytty todistamaan. Sääntöihin on jatkossa tulossa merkintä, että huijauksesta seuraa hylkäys. Kokouksessa esitettiin paheksuntaan ko. hiihtäjien toiminnasta ja heidän sulkemistaan ulos WL-hiihdoista. Keskustelun jälkeen kokous asettui kannattamaan Juha Viljamaan esittämää ajatusta, että kaikkien WL-hiihtojen sääntöihin tulee saada tämä ns. vilppipykälä.

Keskusteluissa ehdotettiin myös gold- ja silver- master sarjojen selvenpää erottamista toisistaan.

 

Edessä Toivo Sauvala ja hänen takanaan Jorma Viertola ja vieressä aurikolasit päässä Raija Viertola kaikki yhdistyksen perustajajäseniä. (Kuva Raija Viertola, vuodelta 1982?)

Yhdistyksemme 30-vuotishistoria:

Juha Toivonen esitteli kokousväelle historiatoimikunnan työtä ja lyhyen katsauksen tänä keväänä valmistuvan kirjan sisällöstä. Paikalla olleet saivat myös mukaansa kirjan ennakkotilauslomakkeen. Ennakkotilaus tulee tehdä 28.2. mennessä. Lomake ja muu materiaali on luettavissa kotisivuilla osoitteessa "MASTEREIDEN HISTRIAKIRJA" tai klikkaamalla: MASTEREIDEN HISTORIAKIRJA …Sähköpostittomille ennakkotilauslomake on postitettu 8.2.

Vuoden 2018 hiihtomatka:

Neuvoa-antavan äänestyksen jälkeen valittiin vuoden 2018 yhteisen Master-hiihtomatkan kohteeksi Engadinin Ski Marathon, joka on samalla tämän hiihdon 50-juhlahiihto.  Hallitus tulee kilpailuttamaan matkan ja siitä tiedotetaan tarkemmin kevään 2017 aikana. Engadin Ski Marathon hiihdetään WL-kalenterin mukaan 11.3.2018.

Ensilumen leiri 2017:

Sovittiin, että tämän vuoden Masterien ensilumen leiri pidetään viime vuotiseen tapaan Kiilopäällä Kiilopäähiihdon yhteydessä (ajankohta ollee marraskuun loppupuoli). Hallitus tulee informoinaan tästäkin kevään aikana.

Syystapaaminen

Syystapaaminen on suunniteltu pidettäväksi Vesileppiksessä lokakuun alkupuolella. Master Erkki Putkonen Leppävirralta on paikallinen yhdyshenkilö. Tästäkin tapaamisesta hallitus tulee informoimaan jäsenistöä kevään aikana tarkemmin.

Kuvassa Pekka Anttosen kanssa toinen tämän vuoden Masterien tukemista Jyväskylän seudun seura-aktiiveista Jarkko Sinisalo, perinteisellä 53 kilometrillä 383. Toinen hiihtäjä oli Antti Minkkinen, jonka sijoitus 50 kilometrin vapaalla oli 199 - hienot saavutukset! (Kuva Juha Toivonen)

Vuosikokouksen ns. viralliset asiat:

Hyväksyttiin vuoden 2016 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä annettiin hallitukselle tili-ja vastuuvapaus.

Samoin hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja tulo-ja menoarvio vuodelle 2017. Menoarvio päätyy 100 € tappiolle. (asiakirjat löytyvät kotisivuilta kohdasta ”VUOSIKOKOUS 2017” jonne pääsee suoraan tällä linkillä.

Jäsenmaksuksi vuodelle 2017 päätettiin entinen eli 20 €.

Hallituksen valinta:

Ensiksi päätettiin, että hallituksen jäsenmäärä on kuusi.

Risto Kemiläinen pyysi vapautusta hallituksen jäsenyydestä ja hänelle myönnettiin vapautus, jotta Risto voisi ”paremmin” keskittyä 20. Masteriuden hankintaan.

Puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Pekka Anttonen.

Hallitukseen valittiin entisistä: Maarit Kärkkäinen, Tero Takala,  JP Roos, Juha Toivonen ja Teuvo Valve. Uudeksi jäseneksi valittiin Risto Laurila Lahdesta. Tulevassa järjestäytymiskokouksessa hallitus tulee päättämään tarkemmin työnjaostaan. 

Toiminnantarkastajana valittiin jatkamaan Marketta Ranta ja varalle Asta Hilska.

Lasten Finlandia:

Lasten Finlandian talkoisiin osallistuneiden puolesta Juhani Saimovaara kertoi päivän tapahtumista. Kaikkiaan hän piti osallistumista tällaiseen toimintaan mielenkiintoisena ja mukavana. Lea Pesola puolestaan totesi, että tapahtuman aikana lasten ohjaustyössä tuli hiihdettyä 20 kilometriä.

Muita asioita:

Hallitus oli edellisessä kokouksessaan päättänyt (20 vuotta asian noustua ensimmäisen kerran esille) liittyä kansainvälisen Mastereiden järjestön IAWLS:n eli International Association of Worldloppet Skiersin jäseneksi. Nyt vuosikokous valtuutti hallituksen tarvittaessa valitsemaan ehdokkaan IAWLS:n hallitukseen.

Edelleen puheenjohtaja Pekka Anttonen kertoi kokoukselle, että hallituksella tai sen edustajilla on tapaaminen Finlandia-hiihdon johdon kanssa.

Kokous päättyi klo 19.10 ja kokousväki matkakasi läheiseen ravintola Kotiin kansainväliselle Master-pastaillalliselle.

 

MASTERIEN VUOSIKOKOUS LAHDESSA PERJANTAINA 3.2.2017 - KOKOUSKUTSU KOHDASSA "VUOSIKOKOUS 2017" !

*** Worldloppet Masters Finland ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään perinteiseen tapaan Finlandia-hiihdon aattona perjantaina 3.2.2017 uudistetun Hiihtomuseon/ravintola Voiton  auditoriossa.

*** Kokoontumisen ohjelma on seuraavanlainen:

- klo 16.00 - 17.00 uudistettuun Hiihtomuseoon tutustuminen

- klo 17.00 - 17.30 kahvit ravintola Voiton yläaulassa

***  mukana Peltosen suksen edustaja Timo Hyttinen kertomassa lisää SkinPro suksen hoidosta.

- klo 17.30 - 19.00 vuosikokous ravintola Voiton auditoriossa

- klo 19.00 - Worldloppet Masters illallinen Kisakeskuksen (Lahden Messukeskuksen) Ravintola Kodissa. (Tietoa myös Finlandia-hiihdon kotisivuilta  http://www.finlandiahiihto.fi/Default.aspx?tabid=483

*** vuosikokouskutsu 2017 kohdassa "VUOSIKOKOUS 2017" klikkaa linkkiä: Vuosikokous 2017

*** muu vuosikokousmateriaali tulee näille kotisivuille kohtaan "Vuosikokous 2017" hallituksen 17.1.2017 pidetyn kokouksen jälkeen heti niiden valmistuttua.