Puheenjohtajan jouletervehdys 2015

Pekka Anttonen ja Pauli Siitonen tässä yhdessä Joulukuusen hankinnassa Pekan kuusimetsässä 21.12.2015. (Kuva Timo Anttonen)

Puheenjohtajan Joulutervehdys

 

"Hyvää Joulua ja luistavaa vuotta 2016"

 

13 Master-arvon saanutta suomalaista hiihtäjää perustivat Worldloppet Masters Finland-yhdistyksen 23.5.1986 Lahdessa. Yhdistys rekisteröitiin 29 toimintavuoden jälkeen kuluvana vuonna.

Veli Rautiainen nousi lokakuussa 2015 Suomen ykköseksi kymmenellä Master-tittelillä. Yhdistyksen 30-vuotisjuhla järjestetään marraskuussa 2016 Lahdessa.

Tarkempi ajankohta ohjelmineen tiedotetaan kevään aikana. Yhdistyksen toimintaa juhlistetaan ja näkyvyyttä lisätään tulevana vuonna monin eri tavoin.

Varsinkin etelä- ja länsisuomalaisilla hiihtäjillä tämän syksyn hiihtoharrastus on rajoittunut hiihtoputkissa hiihtämiseen tai matkustamalla Lappiin. Harrastuksemme hiihdon parissa on kuitenkin merkittävä osa suomalaista urheilua ja haluamme pitää sen sellaisena.

Kuluneen vuoden tavoitteeksi kirjasimme vuosikokouksessamme mm. seuraavat asiat:

·    saada kaikki Worldloppet Master-arvon saavuttaneet hiihtäjät yhdistyksen jäseniksi. Olemme selvinneet urakasta hyvin, maksaneita jäseniä on nyt lähes 180.

·    Worldloppet Masters Finland ry yhdistys on rekisteröity keväällä 2015. Tämä päätös tehtiin Lahden vuosikokouksessa yli 40 jäsenen yksimielisellä kannatuksella.

·    Hallituksen jäsenten tehtäviin tuli muutoksia. Tero Kasala Torniosta tuli hallituksen jäseneksi ja hän on toiminut keväästä 2015 yhdistyksen sihteerinä. Syksyn jäsentapaamisessa Jämillä valittiin Maarit Kärkkäinen Pärnäisitä uudeksi yhdistyksen rahastonhoitajaksi. Näillä järjestelyillä selkiytettiin yhdistyksen asioiden hoitoa ja toimintaa.

  • Historiatoimikunta on aloittanut toimintansa ja laatinut toimintasuunnitelman yhdistyksen 30-vuotisen toiminnan dokumentoinnista. Tavoitteena on saada historia kirjaksi vuoden 2017 aikana.

Kehittämisideoita seuran hallitus sai viime keväänä suoritetusta jäsenkyselystä. Kyselyyn vastasi kaikkiaan 28 jäsentä.

Viikolla 49 sihteerimme Tero Kasala järjesti Ensilumen leirin Ylläksellä. Kymmenkunta Masteria osallistui leirille ja kokemukset olivat positiiviset ja leiriä pidettiin onnistuneena. Jatkoa on luvassa ensi syksynä.

Toisena kehittämisideana päätettiin järjestää vuosittain yhteinen Masterien matka johonkin WL-hiihtoon. Nyt jäsenistölle on tarjolla yhteinen hiihtomatka Taron Maratonille helmikuussa 2016. Matkat ja matkojen järjestäjät

Haasteet vuodelle 2016

Vuosi 2016 on yhdistyksen toiminnassa 30-vuotisjuhlavuosi.

Yhdistyksen tavoitteena on edistää hiihtoharrastusta ja toimia suomalaisten Worldloppet Master-arvon saavuttaneiden hiihtäjien yhdyssiteenä.

  • Suomen pitkien matkojen päätapahtuma Finlandia-hiihto pidetään 27.-28.helmikuuta 2016.
  • Tämän vuoden Mastereitten nimikkohiihtäjät Finlandia-hiihtoon ovat Varsinais-Suomesta, nuoret naishiihtäjät Neea Kojola ja Elina Mattila, he edustavat Nousiaisten Alkua.
  • Kehitteillä on myöskin Lasten Finlandia-Hiihdon tukeminen. Lisätietoa on tulossa vuosikokouksessa yhdistyksen jäsenistölle.

Yhdistyksen vuosikokous pidetään perjantaina 26.2.2016 klo 17.00 alkaen kahveilla Lahden Messukeskusksessa Kodin kabinetissa. Kutsu ja tarkempi ohjelma sekä hallituksen valmistelema toimintasuunnitelma talousarvoineen toimitetaan jäsenistölle ennen kokousta. Toivottavasti mahdollisimman moni Masteri pääsee osallistumaan kokoukseen ja Finlandia-Hiihtoon oheistapahtumineen.

*** Mastereiden kokouksen jälkeen alkaa perinteinen kansainvälinen Worldloppet Master-tapaaminen pasta-partyineen ravintola Kodissa.

Hiihtolegenda Pauli Siitonen nauttii Pekka Anttosen kanssa kahvikupposet kuusen hankinnan lomassa Pekan Joulunökissä Vihdissä. He toivottavat Hyvää Joulua koko hiihtoväelle ! (Kuva Timo Anttonen)

Toivotan teille kaikille Hyvää Joulua ja aktiivista, onnekasta ja menestyksellistä vuotta 2016!

Pekka Anttonen

Puheenjohtaja