Vuosikokous 2022

Imatralla 29.10.2022 pidetyn Worldloppet Skiers Finland ry:n - Suomen Worldloppet Hiihtäjien vuosikokouksen reippaita osannottajia: Jouko Haaranen (vas), Juha Toivonen, Kari Jylhä, Risto Ihamäki, Timo Hakulinen, Matti Hannila, Risto Laurila, Jari Manninen, Heikki Marjakangas, Esko Kaipainen, Jouni Viitamäki, Kari Timperi, Hannu Syrjänen, Pekka Anttonen ja Erkki Oinaskallio.

Lisää kokouksesta ja hiihdosta Imatran ensilumen ladulla kohdassa "Vuosikokous 2022" linkki suoraan: Vuosikokous 2022

Kari Timperi (vas) ja kokousisäntämme Risto Ihamäki ladulla.

Imatran vuosikokous 29.10.2022 ja ensilumen hiihtokokemuksia!

Innokkaita ensilumen hiihtäjiä, yhdistyksemme jäseniä, alkoi saapua perjantaina 28.10.iltapäivän aikana Imatran Kylpylään. Moni oli varmaan ajomatkan aikana miettinyt, että minkälaisethan ne ladut ovat, kun on lämmintä lähes +10.  Vettäkin saattoi matkan aikana paikka paikoin sadella.  Itsekin majoituin klo 15 maissa ja vaihdoin hiihtovehkeet päälle ja suuntasin latuja kohden vähän mietteliäänä.

Suksia jalkaa laitellessani katselin laduille ja huomasin heti muutamia tuttuja hahmoja lykkivän innokkaasti paksun lumipatjan päällä olevalla varsin hyvältä näyttävältä ladulta. Ja sitten vaan ladulle. Tosiaan ladut olivat hyvät ja hiihtäjiä riitti. Oli tosi mukava sujutella muiden joukossa ja nauttia ulkolumen hyvästä luistosta. Siinä tuli sitten sujuteltua reilut puolitoista tuntia ja juteltua kymmenkunnan Skiersin kanssa. Kaikki tuntuivat olevan tyytyväisiä latuun.

Vuosikokous oli lauantaina 29.10. klo 13-15, joten siinä ennätti hyvin hiihtää aamulla ennen kokousta ja sitten illalla vielä kokouksen jälkeen. Myös sunnuntaina aamupäivällä valtaosa porukastamme sujutteli ladulla Imatran Urheilijoiden, Vantaan Hiihtoseuran ja Liettuan hiihtäjien ja monien muiden hiihdon ystävien runsaslukuisassa joukossa. Joillekin meidänkin porukasta saattoi kertyä latukilometrejä reippaastikin yli 50 kilometrin.

Kyllähän sitä kaloreita piti kuluttaakin, koska meidän kokouspakettiin kuului täydelliset ruokalistat aamusta iltaan – ja hyvää ruokaa sai ottaa niin paljon kuin henkselit kestivät. Kaikkien osallistujien puolesta voin varmaan tässä yhteydessä lausua Risto Ihamäelle taasen runsaat kiitokset hyvistä järjestelyistä.

 

Viereisessä kuvassa Pekka Anttonen (vas), Esko Kaipainen ja Hannu Syrjänen näyttävät, että kyllä salaattikin kelpaa hiihtäjille.

Tässäpä vuosikokouksen kulusta:

Tässä kokouksessa oli kyseessä vuoden 2021 toiminnan kirjaamisesta ylös ja suunnitelmien vahvistamisesta vuodelle 2022. Kokoushan oli Finlandia-hiihdon peruuntumisen takia siirretty tänne syksyn jäsentapaamiseen, joka on samalla vuosikokous.

Kokouksen puheenjohtajana toimi Pekka Anttonen, joka sai kokouksen tekemään muutaman tuumaushetken jälkeen tarvittavat päätökset. Kokouksen päätökset kirjasi sihteerinä toiminut Risto Ihamäki. Pöytäkirjan tarkastajat Matti Hannila ja Risto Laurila sitten katsovat, että kaikki on kirjattu kokouksen kulun mukaisesti.

Vuoden 2021 asiat puheenjohtaja nuiji ripeästi muutaman puheenvuoden säestämänä pöytään eli hallituksen esitykset hyväksyttiin siinä muodossa kuin ne on näilläkin sivuilla esitetty. Toiminnantarkastaja Pekka Anttonen oli myös lausunnossaan 4.9. todennut: ”Tilinpäätös voidaan vahvistaa sekä vastuuvapaus myöntää hallituksen jäsenille ja muille tilivelvollisille tarkastamaltani tilikaudelta.”

  Tässä muutama poiminta asioista:

  • Tilikauden tappio 545,30€
  • Avustus Lasten Finlandialle 2000€
  • Jäsenmaksun maksaneita jäseniä 135
  • veteraanijäseniä 24
  • jäseniä kaikkiaan 224
  • uusia jäseniä 3

Vuosikokous hyväksyi hallituksen keväällä 2022 tekemän päätöksen 20 € jäsenmaksusta.

Uuden hallituksen valinta

Vilkkaan keskustelun ja muutaman tuumaustauon tarvitsi uuden hallituksen valinta, jonka toimikaudeksi oli tässä kokouksessa päätetty tämä loppuvuosi ja koko vuosi 2023.

Nykyisen hallituksen jäsenistä puheenjohtaja Tero Kasala ja sihteeri JP Roos olivat ilmoittaneet, että he eivät ole enää käytettävissä hallituksen jäseniksi.

Yhdistyksen puheenjohtajasta käytiin pitkä keskustelu, joka päätyi siihen tulokseen, että toistaiseksi yhdistyksessä toimii puheenjohtajisto, jonka muodostavat Risto Laurila (entinen varapuheenjohtaja) ja uudeksi hallituksen jäseneksi valittu, aikaisemmin yhdistyksen puheenjohtajana toiminut Pekka Anttonen.

Kokouksessa tehtiin ehdotus, että yhdistyksen hallitukseen valittaisiin mainittujen uuteen puheenjohtajistoon kuuluvien jäsenten lisäksi: Maarit Kärkkäinen, Risto Ihamäki ja Juha Toivonen nykyisistä jäsenistä ja uusina jäseninä Esko Kaipainen, joka on toiminut hallituksessa hiihdon asiantuntijana sekä Heikki Marjakangas. Näin ollen vanhoista jäsenistä hallituksesta jäivät pois mainitut Kasala ja Roos sekä Teuvo Valve.

Kokouksen puheenjohtaja kiitti poisjääviä hallituksen jäseniä usean vuoden kestäneestä hallitustyöskentelystä.

Hallitus päättää tulevassa ensimmäisessä kokouksessaan omasta työnjaostaan.

Toimintaa tulevat jatkossa seuraamaan toiminnantarkastajana Kari Jylhä ja varalla hänellä on Asta Hilska.

Kuluvan syksyn toiminnasta todettiin, että 10.12. hiihdetään Kiilopäähiihto.  Finlandia-hiihto hiihdetään  normaaliin 25-26.2.2023 ja uusi hallitus miettii, että pidetäänkö hiihdon yhteydessä Skiersien kokous. Norjan Birkebeinerrettiin yritetään tehdä nyt hiihtomatka, joka on kolme kertaa peruuntunut koronan takia (näillä kotisivuilla jo ilmoittautumisohjeet). Vasaloppet/Stafettvasanille on myös tehty alustavat varaukset – ja kotisivuilta tulee kohta löytymään tietoa.

Näitä syksyn jäsentapaamisia päätettiin niiden mukavuuden ja hyvien kokemusten perusteella jatkaa syksyllä 2023. Risto Ihamäki sai kokousväen kannustuksen paikan haulle.

                                                                                                          Juha Toivonen


Ps. Ottaisin mielläni lisää kuvia julkaistavaksi: juha.toivonen@pp8.inet.fi

Hei Suomen Worldloppet Hiihtäjät - Worldloppet Skiers Finland !

*** Hiihtoa ja yhdistyksen vuosikokous***

 Yhdistyksen syystapaaminen Imatralla 28.-30.10.2022

Vielä ehdit ilmoittautua (16.10.asti) hiihtämään mukavassa porukassa Imatran ensilumen laduille. Katso ohjeet kotisivuilta:  www.wlmasters.fi

Syystapaamisen yhteydessä lauantaina 29.10. on yhdistyksen tämän vuoden vuosikokous Imatran Kylpylässä alkaen klo 13.00. Kokoushan siirrettiin koronan ja varsinaisen Finlandia-hiihdon peruuttamisen takia pidettäväksi yhdistyksen perinteisen syystapaamisen yhteydessä. 

Vuosikokouksen kutsu ja työjärjestys sekä vuoden 2021 tilinpäätösasiat löytyvät tämän tekstin vierestä vasemmalla olevia vaaleanruskeita palkkeja klikkaamalla.

 

Hei Suomen Worldloppet Hiihtäjät - Worldloppet Skiers Finland !

*** Hiihtoa ja yhdistyksen vuosikokous***

 Yhdistyksen syystapaaminen Imatralla 28.-30.10.2022

Vielä ehdit ilmoittautua (16.10.asti) hiihtämään mukavassa porukassa Imatran ensilumen laduille. Katso ohjeet alla olevasta kutsukirjeestä.

Syystapaamisen yhteydessä lauantaina 29.10. on yhdistyksen tämän vuoden vuosikokous Imatran Kylpylässä alkaen klo 13.00. Kokoushan siirrettiin koronan ja varsinaisen Finlandia-hiihdon peruuttamisen takia pidettäväksi yhdistyksen perinteisen syystapaamisen yhteydessä.  

Vuosikokouksen kutsu ja työjärjestys löytyy kohdasta "Vuosikokokous 2022".Vuosikokous 2022

... hyvä on myös muistaa yhdistyksemme perinne Kiilopäähiihdossa

"VIII Kiilopäähiihto 10.12.2022

Nyt on aika varata matka ja majoitus lauantaina 10.12.2022 hiihdettävää VIII Kiilopäähiihtoa varten.

Tietoa löydät kotisivulta kohdasta "Kiilopäähiihto 2022". 

Mutta Skiersien hallitus ja erityisesti Risto Ihamäki toivottaa kaikki ensin tervetulleeksi Imatralle !

 

PDF-tiedostoImatran kokuksen viesti.pdf (541 kB)
Imatran syystapaamisen tulostettava kutsu

Vuoden 2022 FINLANDIA-HIIHDON muutosten takia yhdistyksemme vuosikokous siirtyy syksyn 2022 jäsentapaamisen yhteyteen!

 

Yhdistyksemme hallitus päätti kokouksessaan ma 24.1. että perjantaina 11.2. Finlandia-hiihdon aattona pidettäväksi aiottu yhdistyksemme vuosikokous siirtyy pidettäväksi loka-marraskuun aikana pidettävän syystapaamisen yhteydessä viime syksyn mallin mukaisesti.