Vasaloppet China 4.1.2017

Ryhmä Leppänen Kiinan muurilla 1.1.2017. Kuvassa takarivissä vasemmalta: Pentti Montonen, Eero Leppänen, Jorma Pöyry, Touko Tuominen, Risto Kemiläinen, Jouko Haaranen, Matti Hannila, Kari Jylhä, Juha Toivonen ja Eija Silvan. Eturivissä niin ikään vasemmalta: Matti Korpela, Hannu Backman, Teuvo Valve, Airi Suni ja Kari Tamminen. (Kuvan ottanut Ursula Hannila Teuvo Valveen kameralla)

Ryhmä Leppäsen matka Vasaloppet  Chinaan alkoi Finnairin lennolla 30.12.2016 ja kotiSuomeen palatttiin sunnuntaina 8.1.2017. Ennen hiihtoa olimme pari päivää Pekingissä ja tutustuimme moneen paikkaan mm. Taivaallisen Rauhan aukioon ja Kiinan muuriin.  Pekingiin tullessa savusumu oli melkoinen ja näkyvyys reilut puoli kilometriä. Toinen päivä oli vähän kirkkaampi.

Maanantaina jatkoimme parin tunnin lennolla hiihtopaikalle Changchuniin, jossa asuimme paikkalliseen Sheraton hotelliiin. Tiistaina tutuistuimme hiihtopaikkaan ja osa suurkaupungin vilkkaaseen elämäään.

Keskiviikkona komeassa auringonpaisteessa ja mukavassa pikku pakkasessa useimmat meistä hiihti 50 kilometrin lenkin. Ladut olivat mukavat ja luistokin useimmilla kohtuu hyvä.

Hiihdon jälkeen klo 18 alkoin Sheratonin yhdessä juhlahuoneistoista loistelian "Night of Vasaloppet China". Tätä oli kuin Pekingin olympialaisten päätös pienoiskoossa - ruokaa, juomaa ja paljon korkeatasoista ohjelmaa.

Torstaina palasimme lentäen Pekingiin. Seuraavien päivien alkana tutustuimme mahtavaan Olympiapuistoon, Kiellettyyn Kaupunkiin ja muuten vain paikalliseen elämään. Toki söimme myös Pekingin ankkaa.

Ryhmä Leppäsen lisäksi hiihtämässä oli muiden järjestäjien matkoilla mm. KymppiMasteri Veli Rautiainen, Leena Peltonen, Lea Pesola, Alakuijalan  Pekka ja Martti. (JT)

Kuvia tulee vielä lisää....

 

Matkatessamme hiihtopaikalle Changchuniin tapasi Eero Leppänen Pekingin lentokentällä Ski Classicia kansaiväliseen TV-verkkoon selostamaan tulleen Teemu Virtasen. Kuvan keskellä kurkkii kymmpiMasteri Risto Kemiläinen ja Teemun niskan takana on Teuvo Valve. (Kuva Juha Toivonen)