LAHTI 26.-28.2.2016

FINLANDIA-HIIHDON TAPAHTUMIA !

Worldloppet Master Finlandin puolesta Master-arvoon liittyvän kunniakirjan, käädyt ja leimatun passin luovuttivat Pauli Siitoselle puheenjohtaja Pekka Anttonen (oik), Asta Hilska ja Masterien Grand Old Man Hannes Larsson. (Kuva Juha Toivonen)
Teemu Virtanen ja Pauli Siitonen.
Kaksi Mestaria Pauli Siitonen ja Hannes Larsson.
Mukana pastalla olivat myös Neea Kojola (vas) ja Elina Mattila.
Asta Hilska ja Veli Rautiainen.
Jaakko Luukkonen (vas) ja Risto Kemiläinen.
Keskellä Kenneth Mäki Yhdysvalloista.
Pasta maistui Mastereille.
Miksei myös puheenjohtaja Pekka Anttoselle ja Pauli Siitoselle.

Tässä yllä lisää kuvia kansainvälisestä Master-tilaisuudesta:

Tämän vuotiset Masterien Finlandia-hiihtäjät tulivat Nousiaisista !

Neea Kojola (vas, Finlandiassa no 596) ja Elina Mattila (no 1223) Valpperin hiihtokeskuksen maastossa illan pimetessä helmikuun puolivälissä. (Kuva Juha Toivonen)

Nousiaisten Alun nuoret, mutta kokeneet aktiiviset hiihtäjät Neea Kojola ja Elina Mattila ovat tämän vuoden Finlandia-hiihtäjämme. Molemmat ovat myös seura-aktiiveja ja osallistuvat nuorten valmentamiseen. Elina toimii seuran sihteerinä ja Neea vastaa hiihtäjien osallistumisesta eri kilpailuihin.

Neea Kojolalla on takana yksi Finlandia-hiihto vuodelta 2009. Neea on harrastanut aktiivisesti hiihtoa koko ikänsä, nuorempana myös kilpailumielessä. Tänä päivänä hänelle ovat mieleen pitkät matkat, kuten Pirkan-hiihto ja Vierumäen 24-tunnin hiihto. Myös edellisvuonna kierretyn Kalevan Kierroksen uusiminen on ehdottomasti tulevaisuuden näkymissä. Tämän vuoden Finlandia-hiihdossa Neealla on tavoitteena hyvä aika ja ehkäpä hyvä sijoituskin. 

Elinakin harrastaa liikuntaa monipuolisesti, mutta enemmän kuntoilumielessä. Hän meloo, suunnistaa, polkujuoksee ja tietysti hiihtää. Asuessaan Australiassa vuonna 1999 hän hiihti Kangaroo Hoppetin. Hänellä on siis hyvä alku Master-arvon saavuttamiseen, koska ns. merentakainen hiihto on plakkarissa vuonna 1997 hiihdetyn ensimmäisen Finlandia-hiihdon lisäksi. Tämän vuoden Finlandiassa Elinan tavoitteena on  nauttia hiihdosta ja päästä maaliin tolkullisessa ajassa.

*** Masterien tämän vuoden nuoret naishiihtäjät menestyivät mainiosti perinteisellä 42 kilometrillä. Neea Kojola 21. naisten kokonaiskilpailussa ja Elina Mattila 30. omassa sarjassaan.

Maakuntaviestin 2007 yhteydessä hiihdetyn lasten viestin lähtö. (Kuva Alun kotisivuilta)

Nousiaisten Alku on vuonna 1910 perustettu yksi parhaimmista Varsinais-Suomalaisista  hiihtoseuroista. Seuran maineikkaasta historiasta kerrottakoon, että vuonna 1937 seuran puheenjohtajaksi valittu Konrad Lehtinen valmisti yhdessä veljensä kanssa 450 paria suksia suoraan rintamalle armeijan käyttöön.

Nykyisin seuran puheenjohtaja toimii Reima Rantanen. Rantanen on kilpahiihtoa harrastanut pitkän linjan suunnistusmies.

Vuonna 1962 seura järjesti ensimmäisen kerran Turun Sanomien nuorisoviestin.  Kilpailu sai maineen piirin nuorten ykköshiihtotapahtumana. Viestit ovat vaihtuneet vuosien saatossa TS-Nuorisohiihdoiksi, joissa hiihtävät 8-18-vuotiaat.

*** Seuran tänäkin vuonna 13.3. järjestämä Kuhankuonon laturetki hiihdettiin ensimmäisen kerran vuonna 1972.

Vuosina 2001 ja 2006 Alku on järjestänyt nuorten hiihdon SM-kisat.

Seuran 100-vuotisjuhlassa vuonna 2010 oli paikalla kutsuvieraina kaksi kansanedustajaa ja emeritus arkkipiispa. Juhlapuheen piti Juha Mieto.

 

***********************************************************************************************************************