Finlandia-hiihto 2015

Onnittelut Vihdin Viestin hiihtäjille Jukka Palolle ja Mikko Sakalalle mallikkaista hiihdoista tämän vuoden Finlandiassa.

Tämän vuoden Finlandiat hiihdettiin (la 21 ja  su 22.2.) raskaissa ja kosteissa olosuhteissa. Saattaapa olleen onni myötä, että hiihdot hiihdettiin juuri nyt, sillä vielä viikon jatkuvat lämpimät ilmat yhdessä sateiden kanssa olisivat voineet toistaa viime vuoden tapahtumat, jolloin jouduttiin hiihtämään lyhennetyllä radalla ja tosi vähällä lumella.

****Erityiskiitos järjestäjille, jotka panivat latukoneen liikkeelle, niin että perinteisen hiihdon loppupuolen hiihtäjillä oli mainio latu myös noin 20 viimeistä kilometriä.

Vihdin Uutiset kertoi joulukuun 21.päivän 2014 numerossaan Worldloppet Masters Finlandin tuesta Vihdin Viestin hiihtäjille Jukka Palolle ja Mikko Sakalalle.

Jukka Palo hienosti 9. Finlandia-hiihdon perinteisen 50 kilometrillä  lauantaina 21.2. ajalla 2.28,40

Mikko Sakala 50. Finlandia-hiihdon vapaan 50 kilometrillä sunnuntaina 22.2. ajalla 2.45,57.

Vihti Ski Centerin hienoilla laduilla keskiviikkona (17.12. 2014) harjoitusten lomassa puheenjohtajamme Pekka Anttonen kannustaa Vihdin Viestin hiihtäjää Jukka Paloa (vas.). Kannustuskädenlyönnin hiihtäjä Mikko Sakala saa puolestaan Juha Toivoselta (oik.) ja välissä tapahtumaa seuraa Viestin hiihtojaoston vetäjä Petri Teittinen. (kuva Teuvo Valve)


Vihdin Viestin hiihtojaosto ja sen puheenjohtaja Petri Teittinen valitsivat tuen kohteeksi nuoret hiihtäjät Jukka Palon ja Mikko Sakalan.

”Kyseiset hiihtäjät ovat nuoria kansallisen tason yleisen sarjan hiihtäjiä. Pääasiallisesti miehet hiihtävät normaalimatkoja. Finlandia-hiihto antaa haasteita, kokemusta ja kovuutta hiihtouralle. Tavoitteelliseen urheiluun kuuluu kehittyminen ja tämä on yksi porras niissä eteenpäin. Nuorten tavoitteena on tehdä ehjä hyvä suoritus ja nähdä tämän hetkinen kunto tilanne kilpakumppaneihin." 

"Vihdin Viestin hiihtojaoston tavoitteena on kasvattaa nuorista hiihtäjistä kansainvälisen tason hiihtäjiä. Hiihtokoulutoiminnan kautta nuoria hiihtäjiä kartoitetaan ja etsitään aktiivisimmat kilpailutoimintaan mukaan. Seura mahdollistaa kehittymisen ohjattujen harjoituksien, leirityksien ym. toiminnan avulla.” Kertoo Vihdin Viesti hiihtojaoston puheenjohtaja Petri Teittinen.