Häijää 3.9.2017

Kuvassa tapaamiseen osallstuneet. Arvo Mäkelä edessä patsaan oikealla puolella.(Kuva Juha Vesamäki)

Häijään ja ympäristön pitkänmatkanhiihtäjät kokoontuivat sunnuntaina 3.9. luonnonkauniissa Otamuksessa. 

Tämä yhteenliittymä syntyi vuonna 1981, kun  alueen hiihtäjien keskuudessa heräsi kiinnostus Worldloppet-hiihtoja kohtaan. Ensimmäisen Eurooppaan, Marcialongaan ja König Ludvig Laufiin, suuntautunut matka tehtiin 25 hiihtäjän voimin keväällä 1982.  Tuolloin hiihtoporukka toimi nimellä Karhu-Kopla. Vuonna 1989 nimeksi vaihtui Wi-Ski Team.

Hiihtoporukan matkoista on tämän alueen urheilun Grand Old Man Arvo Mäkelä  kirjoittanut kirjassaan ”Kullatut sukset”.

Masterien 30-vuotijuhlakirjassa ” Elämyshiihtoja Maailmalta” on myös  kirjoitus tästä hiihtoryhmästä ja se pohjautuu Arvon kirjaan. 

Tämä ryhmä, tosin pikkuisen vaihtuvin jäsenin, on ollut koossa 36 vuotta. Viime vuosina WL-hiihdot ovat jääneet vähemmälle, mutta vuosittaiset tapaamiset on kuitenkin järjestetty ja ne ovat olleet suosittuja. Tämänkin kertaisen kokoontumiseen oli saapunut 16 ”veteraania”. Tapaamisten puuhamiehenä on ollut ja oli nytkin 87-vuotias, nuorekas, Arvo Mäkelä. (JT)

Paikkalla olivat; Tapio Huhtala, Suveli Heinonen, Hannu Ahola, Olavi Lähdekorpi, Juha Kuula, Eero Marttila, Heikki Laaksonen, Mauno Isomäki, Hannu Uotila, Esko Aaltonen, Hannu Marttila , Asko Lehtinen, Aimo Mäenpää, Esko Moisio, Arvo Mäkelä ja vieraana Juha Toivonen (yksi nimi puuttuu).

Lisää kuvia "Tapahtumia" osiossa, klikka linkkiä: Häijää 3.9.2017

Kuvat Juha Vesamäki