Jämin jäsentapahtuma 2015

Hiihtotunnelissa testattiin suksia

 

Jämin hiihtotunnelissa oli lauantaina 10.10. iltapäivällä säpinää, kun yli kolmekymmentä Masteria ponkaisi ladulle kymmenien muiden hiihtäjien lisäksi. Monelle Masterille tämä oli samalla kuluvan hiihtokauden avaus. Lisämausteen hiihtohommiin toi Start/Karhu ja Veli Salsoila. Mastereilla oli mahdollisuus kokeilla Karhun uusia suksimalleja ja voiteita.

 

Viereisessä kuvassa Veli Salsoila taustalla kunnostaa suksia Mastereille. Kuvassa Marjatta Ranta (vas), Jouko Ranta, Taisto Kosonen ja Touko Tuominen. (Kuva Juha Toivonen)

Puheenjohtaja Pekka Anttonen (kesk) on juuri ojentanut uudelle Masterille Terho Behmille hänen ostamansa uuden Masterien hiihtoliivin. Luovutusta seuraa uusi rahastonhoitajamme Maarit Kärkkäinen. (Kuva Teuvo Valve)

Jämin Luontokeskuksessa pidetyssä jäsentapaamisessa kahveen ja sämpylän lisäksi oli asiaakin.

Puheenjohtaja Pekka Anttonen toivotti kaikki Masterit ja Globaalit tervetulleiksi. Uusista  Mastereista oli paikalla Terho Behm Enonkoskelta. Masteruuden kunniaksi Terho vetäisi kaikelle kansalle hienon runon.

Pekka kävi läpi yhdistyksen viimeaikaisia tapahtumia. Hän totesi muun muassa, että hallitus on kokoontunut vuoden aikana neljä kertaa. Kaukaisin kokous pidettiin Islannissa, jossa kaikki hallituksen jäsenet varapuheenjohtaja Eija Silvania lukuunottamatta olivat hiihtämässä Isafjördurissa Fossavatn-hiihtoa.

Mastereiden osalta historiaa tehtiin myös osallistumalla ensimmäisenä suomalaisena joukkueena Vasaloppetin StaffetVasaan. Tosin historiallisuutta hieman himmensi se, että toinenkin suomalaisjoukkue, nimittäin Finlandia-hiihdon joukkue, oli mukana. Masterien joukkue oli kunniakkaasti toiseksi paras suomalainen joukkue.

Kevään korvalla myös Masterien yhdistyksestä tuli virallisesti rekisteröity yhdistys. Kaikkiaan jäseniä jäsenrekisterissä on nyt 259, joista 174 on maksanut jäsenmaksunsa. 30 jäsentä on sellaisia, joista tiedetään vain nimi. Näiden puutteelliset jäsentiedot omaavien jäsenten määrä on vuoden aikana vähentynyt huomattavasti.

Yhdistyshistorian tekemisestä Pekka totesi, että historiatoimikunta on kokoontunut kaksi kertaa ja seuraava kokous on täällä Ikaalisissa. Historian tekeminen tulee vaatimaan paljon työtä ja tähän työhön toivotaan jäsenistön tukea.

Jäsenkirjeessä 1/2015 haettiin halukasta henkilöä yhdistyksen rahastonhoitajaksi, mutta halukasta ei löytynyt. Niinpä Pekka vetosi tässä kokouksessa jäsenistöön, että joku ilmoittaisi halukkuutensa ko. tehtävään. Samalla Pekka esitti ajatuksen, että rahastonhoitaja osallistuisi hallituksen kokouksiin ja sitten seuraavassa vuosikokouksessa valittaisiin virallisesti hallitukseen. .... Ja niin kävi, että jäsenistön joukosta Maarit Kärkkäinen Pärnaisista ilmoitti olevansa valmis ottamaan tehtävän vastaan.... ja Pekka totesi, että hienoa !

 

Jäsentapaamisen väkeä. Kuvassa mm. Harri Hoffman (käteen nojaamassa), Erkki Kilpeläinen, Eero Leppänen. (Kuva Teuvo Valve)

Jäsenkysely 1/2015

Juha Toivonen kertoi jäsenkyselyn tuloksista. Hän totesi, että kaikkiaan 28 jäsentä vastasi kyselyyn, joka on n. 16 % jäsenmaksunsa maksaneista jäsenistä. Tämähän oli ensimmäinen kerta, kun tällainen kysely tehtiin. Näitä kyselyjä saatetaan tehdä jatkossakin, mutta ehkä suppeammassa muodossa. Ja sitten tuloksiin:

* 30-vuotisjuhlien järjestämisessä eniten kannatusta sai, että ne järjestettäisiin Finlandia-hiihdon yhteydessä. Toiseksi eniten kannatusta sai, että juhlat järjestettäisiin syksyn 2016 jäsentapaamisen yhteydessä.

Hallitus onkin päätynyt siihen, että 30-vuotisjuhlat pidetään syksyn 2016 jäsentapaamisen yhteydessä. (Finlandia-hiihdon yhteydessä pitäminen olisi monella tapaa hankalaa, koskapa hiihtääkin pitäisi.)

* Nykyistä toimintamallia pidettiin päällisin puolin hyvänä. Eniten toivottiin, että vuosittain nimettäisiin yksi WL-hiihto, jonne sitten tehtäisiin Masterien yhteinen matka. Samoin yhteinen ensilumen leiri sai kannatusta. Hallitus selvittää mahdollisuutta valita matka jo vuodelle 2016. Vuoden 2017 matka valittaneen vuosikokouksessa Finlandia-hiihdon yhteydessä.

* Ensilumen leirin osalta hallitus on jo ryhtynyt toimiin. Niistä tarkemmin toisaalla näillä kotisivuilla.

* Yhdistyksen kotisivuja pidettiin kyselyn tulosten perusteella toimivina. Puutteena mainittiin, että hiihtojutuissa on liian usein samat henkilöt. Toisaalta vain 3 henkilöä ilmoitti haluavansa kirjoittaa kotisivuille. Seurahistorian kirjoittamiseen ei kukaan ilmoittautunut olevansa halukas. Sen sijaan valokuvia lupasi käyttöön useampi Masteri.

* Lähes puolet vastaajista oli valmis ostamaan seurahistorian 30 €:lla.

Kyselyn tulokset kokonaisuutena linkkinä: JÄSENKYSELY 1/2015

Vuoden 2015 Masterien Staffetvasa-joukkue: Matti Rajasaari (oik), Risto Kemiläinen, Ilmari Ojanen, Pekka Anttonen ja Juha Toivonen. (Kuvaus Islantilainen Staffetvasa-hiihtäjä)

Kaksi joukkuetta vuoden 2016 Staffetvasaan !!!

Ilmari Ojanen viime vuoden Staffetvasa-joukkueen primusmotor kertoi, että viime vuoden kokemuksesta rohkaistuneena olemme varanneet tulevalle vuodelle Kokkolan Matkatoimiston kautta kisamahdollisuuden majoituksineen kahdelle joukkueelle. Toinen joukkue on jo kasassa: Worldloppet Masters Finland, jossa hiihtäjinä vain Mastereita ja ankkurin tulee olla yli 70-vuotias kokoajana Ilmari Ojanen. Toisessa joukkueessa nimeltään Worldloppet Skiers on vielä muutama paikka vapaana.  Kiinnostuneet ottakaa yhteyttä Ilmari Ojaseen - sähköposti: ilmari.ojanen@kolumbus.fi

Staffetvasa joukkueessa on viisi (5) hiihtäjää, joista kukin hiihtää yhden osuuden 90 km Vasaloppet ladusta. Vuoden 2016 hiihto kisataan perjantaina maaliskuun 4 päivänä. Joukkueita on ilmoittautunut lähes 2000 eli hiihtäjiä noin 10 000.

 

 

Arvo Mäkelä Kultaisine Suksineen Masterien jäsentilaisuudessä Jämillä. (Kuva Teuvo Valve)

Kullatut Sukset ja Arvo Mäkelä !!!

 

Häijään tunnetun hiihtovälinekaupan (Häijään Urhelilutarvike, perustettu vuonna 1980) pitkäaikainen vetäjä, 85-vuotias Arvo Mäkelä esittelli Kultaiset Sukset/Karhut, joita on tehty vain viisi paria. Näihin suksiin Arvo on kerännyt 85 Olympiavoittajan ja Maalmanmestarin aidot omakätiset nimikirjoitukset. Nimen kirjoittavat ovat pääasiassa hiihtäjiä, ampumahiihtäjiä ja mäkimiehiä Suomesta, Norjasta, Venäjältä, Virosta ja Ruotsista. Mukaan mahtuvat myös mm. Lasse Viren, Pertti Karppinen.

Nimet Arvo on kerännyt kiertämällä Olympia- ja MM-kisoja tai käymällä tapaamassa urhelijoita heidän kotonaan.

Kokemuksistaan ja matkoistaa urheilun parissa Arvo on kirjoittanut kirjan "Kullatut sukset".'Tässä kirjassa on laaja kattaus urheilijoista ja Arvon ja hänen perheensä omasta elämästä.

Arvo on ollut myös ahkera Worldloppet ja Euroloppet hiihtäjä. Hän on Masteri numero 1679. Ensimmäinen hiihto oli Saksan König Ludwig Lauf 1982. Hän on toiminut myös aktiivisesti Hämeenkyröläisessä hiihtoryhmässä Karhu Kopla, joka perustettiin vuonna 1981. Jäseniä  ryhmässä on parhaaseen aikaan ollut kolmisen kymmentä. Tämän Karhu Koplan hiihtomatkat suuntautuivat mm. Keski-Euroopan WL-hiihtoihin.

 

 

Yhteinen illallinen Ikaalisten kylpylässä

Mastereiten yhteinen illallinen pidettiin Ikaalisten kylpylässä varsin maittavan ruuan ja mukavan jutustelun merkeissä. (Kuvat Juha Toivonen)

Puheenjohtaja Pekka Anttonen kiittää Veli Rautiaista, joka oli päävastuussa Jämi/Ikaalinen onnistuneen jäsentilaisuuden järjestelyistä. Ja mikäpä olisi ollut sopivampi kiitoslahja innokkaalle hiihtäjälle kuin voiteet joka kelille.
Onnitteluja seuraavat Pekan vaimo Irma ja JP Roos.
Jäsentapaamisessa hiihdon jälkeen Jämin Luontokeskuksessa keskusteltiin monenlaisista asioista. Kuvassa etuajalla Jouko Ranta (vas), Marjatta Ranta komeissa Master-hiihtoliiveissään ja Kari Kilpinen. (Kuva Teuvo Valve)

JÄSENTAPAAMISEEN 2015 JÄMILLE ILMOITTAUTUMINEN - ennakkomateriaali tässä alapuolella

Näin sujutellaan Jämin Hiihtotunnelissa. Kuvassa Kalle Lassila, Stefan Storvall ja Heikki Kivikko. (Kuva Hiihto-lehden Seppo Anttila)

Jäsentapaaminen syksyllä, Jämin Hiihtotunnelissa 10.-11.10.2015

Perinteiseen tapaan järjestämme tulevanakin syksynä jäsentapaamisen. Tällä kertaa hiihdämme Jämin Hiihtotunnelissa ja majoitumme sekä kokoilemme Rantasipi Ikaalisten Kylpylässä.

Tapaamisen ohjelma on suunnilleen seuraava: Kokoontuminen lauantaina iltapäivällä, sitten hiihtoa Hiihtotunnelissa. Hiihdon jälkeen mahdollisesti yhteinen palaveri ja tietysti yhteinen illallinen. Kylpylä ja kuntosali ovat niin ikään vapaasti käytettävissä. Sunnuntaina halukkaille hiihtomahdollisuus. Tarkempi ohjelma valmistuu syyskuun alussa..

Huoneiden hinnat ovat aamiaisineen seuraavat: kahden hengen huone 110 €, yhden hengen huone 88 €.

Järjestelyjen ja muiden varausten takia tulee sitovat ilmoittautumiset tehdä Veli Rautiaiselle  10.9.2015 mennessäsähköposti veli.rautiainen@luukku.com tai soittamalla/lähettämällä tekstiviesti Velille puh.no 050 5235 148. (Ei ilmoittautumista tarvitse syksyyn asti odottaa, vaan sen voi tehdä vaikka heti.)

Majoituksen kukin varaa suoraan Rantasipi Ikaalisten Kylpylästä puh.no 03 451 2100 tai 03 451 2107. Varaustunnus on Worldloppet Masters Finland.

Medlemsträff  i Jämi Skidtunnel 10–11.10.2015.

Även i höst träffas vi. Denna gång skidar vi i Jämi och bor och möts på Rantasipi Ikaalisten Kylpylä. Programmet är ungefär följande: samling lördag eftermiddag med skidning i tunneln. Efter skidningen gemensam palaver samt middag. Badanstalten och konditionssalen står fritt till förfogande. Ny skidmöjlighet för den som så vill på söndag. Noggrannare program i september.

Rumsprisen är inkl. frukost 110€ i dubbelrum, 88€ i enkelrum – Rum direkt till Ikaalinen Spa tel: 03 451 2100 eller 03 451 2107. Bokningskod: Worldloppet Masters Finland.

Anmälningar bör göras till Veli Rautiainen senast 10.9.2015 per telefon eller sms (050 5235 148) or e-mail: veli.rautianen@luukku.com.

Svenk text: Harri Hoffman (24.8.2015)

 

Jäsentapaamisen ohjelma ja aikataulu

Lauantai 10.10

* Kokoonnumme hiihtämään Jämin hiihtotunneliin klo 13.00 – Hiihtämään saa tulla aikaisemminkin
*  Jämin hiihtotunnelin  osoite on Sormelantie 177, 38800 Jämijärvi. puh. 040 573 6120
*  Hiihtoa n. 13.00-14.30 eli parisen tuntia. Hiihdon aikana on mahdollisuus kokeilla Veli Salsoilan johdolla Startin uusia tuotteita ja voiteita.

 Hiihdon jälkeen on sauna, joten varaa mukaan pyyhe.

- Klo 15.30 Jämillä hiihdon ja saunan jälkeen yhteinen palaveri, jossa esitellään jäsenkyselyn tulokset ja yhdistyksen hallituksen esitys toimista ja tapahtumista vuodelle 2016 sekä Startin tuotteiden esittely hiihtoputken kahvioissa.
** Hiihtotunnelimaksun ja kahvit tarjoaa yhdistyksemme.

* Noin klo 16.30 jälkeen lähdemme kohti  Ikaalisten  kylpylää , jonne matka kestää n. 25 minuuttia. (matkaa n. 22 km)
 
* Kylpylään majoitumme n. klo 17. Rantasipi Ikaalisen Kylpylän osoite on Hämyläntie 2,  39500 Ikaalinen.
* Hotellivarauksesta huolehtii jokainen itse puh. 03 451 2100 tai 03 451 2107. Varaustunnus on Worldloppet Masters Finland.

Majoitusvarauksemme on ryhmävaraus, joka pitää maksaa yhdellä kertaa. Tämän takia pyydämme jokaista varaamaan hotellilaskua varten tasarahan käteistä. Raha kerätään illallisen aluksi.

  • Majoittumisen jälkeen mahdollisuus seurusteluun ja kylpylän palvelujen käyttämiseen.
  • klo 20 yhteinen illallinen hotellin ravintolassa, ruuista ja juomista jokaisen huolehtii itse

Sunnuntai 11.10.

* Aamiainen hotellin aikataulun mukaan.

** Historiatoimikunnan kokous hotellilla klo 10-12.

Huoneiden luovutus.

*** Mahdollisuus käydä omalla kustannuksella hiihtämässä hiihtotunnelissa, lipun hinta 13.50 €