Toukokuun 2020 jäsenkirje

Hei Masterit !               Jäsenkirje 1/30.5.2020                           

Worldloppet Masters Finland ry:n vuosikokous pidettiin Lahdessa peruutetun Finlandia-hiihdon aattona perjantaina 21.2.2020 kahdenkymmenenkolmen jäsenen voimin. Sen verran Lahdessa oli lunta, että suuri joukko kokouksen osanottajista pääsi pienoisessa vesisateessa ennen saunaa ja kokousta hiihtämään hyppyrimäen ympäristössä.

Tässäpä vielä lyhyesti kokouksen henkilövalinnat. Tarkemmin kokouksestahan onkin kirjoitettu jo kotisivuillamme.

Puheenjohtajana jatkaa Tero Kasala, samoin jatkoajan sai koko muukin hallitus. Hiihdon asiantuntijajäseneksi hallitukseen valittiin Esko Kaipainen Vihdistä.

Toiminnantarkastajaksi valittiin Pekka Anttonen ja varalla jatkaa Asta Hilska.

Hallituksen kokous 13.5.2020

Hallitus piti keskiviikkona 13.5.2020 nykyiseen korona-aikaan hyvin sopivan puhelinkokouksen, jossa se järjestäytyi ja päätti mm. vuosikokouksen käsittelemien asioiden toimeenpanosta.

  • varapuheenjohtajana jatkaa Risto Laurila, rahastonhoitajana Maarit Kärkkäinen, sihteerinä JP Roos, tapahtumavastaavana Risto Ihamäki, tilastot ja valokuvat Teuvo Valve, jäsenasiat ja kotisivut Juha Toivonen ja uutena hallituksen kokouksiin osallistuu Esko Kaipainen.

Syystapaaminen lokakuun puolivälissä ?

Perinteinen syystapaaminen pyritään järjestämään lokakuun puolivälissä, mikäli koronatilanne sen sallii. Järjestämispaikkoina ovat ehdolla olleet Uudenkaupungin hiihtoputki, http://www.vahterusring.fi - on auennut nyt koronan aikanakin tai Imatran ensilumen latu ja rentoutuminen kylpylähotellissa (tämän päivän tiedon mukaan latu aukeaa 20.10-2020 https://ensilumenlatu.fi.

Imatran ensi lumenlatu.
Uudenkaupungin hiihtoputki Vahterusring.

Tapahtumapaikka ja aika pyritään varmistamaan syyskuun alkuun mennessä. Järjestelyistä vastaa Risto Ihamäki. Risto toivookin, että jos jäsenistöllä on muita hyviä ehdotuksia syystapaamisen paikaksi, niin rohkeasti yhteys vaan häneen. Riston sähköposti on  riku49er@gmail.com .

Ensi lumen leiri Kiilopäähiihdon 12.12.2020

yhteydessä on myös perinteinen tapahtuma. Yhdistyksemme on sopinut Suomen Latu Kiilopään kanssa majoituksesta samat hinnat kuin 2019.

Majoitusvarauksia kannattaa tehdä jo nyt: 

Soita numeroon +358 16 6700 700 tai lähetä sähköposti osoitteeseen: kiilopaa@suomenlatu.fi  ja kerro, että olet Masteri ja haluat majoitusvarauksen Kiilopäähiihdon yhteyteen.

Jotta saisimme tietää, ketkä kaikki tulevat Kiilopäälle, niin kerro tulostasi Tero Kasalalle, sähköposti tero.kasala@gmail.com,  puh. 040 5879 323.

SUOMEN LATU KIILOPÄÄ MAJOITUSTARJOUKSET:

Hotellipaketti pe-la 2vrk:

Majoitus Hotelli Niilanpäässä 76 €/hlö/ 2 yötä, jaetussa kahden hengen huoneessa, kun majoittujia on kaksi. Hinta sis. aamiaiset, iltasaunan. Lisäyöt 35 €/hlö/yö.

Majoitus hotelli Niilanpäässä 135 €/2 yötä, yhden hengen huoneessa. Hinta sis. aamiaiset, iltasaunan. Lisäyöt 65 €/hlö/yö.

Mökkipaketti min. 3 yötä:

Lapin mökki 2-4 henkilölle

30m2/mökki: yksi huone, jossa kaksi kerrossänkyä (alapeti 120x200, yläpeti 80x200), keittonurkkaus (astiat, mikroaaltouuni, 2xsähkölevy, jääkaappi, kahvinkeitin), pöytä & tuolit, tv, sekä vaatekaapit. Mökissä on lisäksi sauna/suihku, wc ja vaatteiden kuivauskaappi. Sähkölämmitys. Mökit sijaitsevat n. 50 metrin päässä Suomen Latu Kiilopään päärakennuksesta. Kaikki mökit ovat savuttomia, mökkeihin voi ottaa lemmikin.

Hinta 290e/mökki/3 yötä, sisältää liinavaatteet + pyyhkeet sekä lähtösiivouksen. Lisäyö 90 €/yö.

Hirsimökki 2-4 henkilölle

44m2/mökki: makuuhuone kahdelle, takkatupakeittiö (levitettävä vuodesohva), tv, kahvinkeitin, sähköliesi, mikroaaltouuni, jääkaappi, takka, sauna/suihku, wc. Mökeissä on lisäksi vaatteiden kuivauskaappi, pieni ulkovarasto (kylmä) ja autonlämmityspistoke. Kaikki mökit ovat savuttomia, mökkeihin ei voi ottaa lemmikkieläimiä.

Hinta 320 e/mökki/3 yötä sisältää liinavaatteet, pyyhkeet, korillisen takkapuita sekä lähtösiivouksen. Lisäyö 100€/yö.

Majoitusvarauksia kannattaa tehdä jo nyt: 

Soita numeroon +358 16 6700 700 tai lähetä sähköposti osoitteeseen: kiilopaa@suomenlatu.fi ja kerro, että olet Masteri ja haluat majoitusvarauksen Kiilopäähiihdon yhteyteen.

Suomen Latu Kiilopää/Fell Centre Kiilopää
Kiilopääntie 620 
FI-99830  Saariselkä

Lisää hiihdosta ja ilmoittumistiedot, klikkaa linkkiä:

https://www.kiilopaa.fi/kiilopaahiihto/etusivu.html

*****************************************************************************

Stafettvasan 5.3.2021

Meillä on ollut Stafettvasassa toissa vuonna jopa neljä 5 hengen joukkuetta. Tämä vuonna emme Venäjälle samaan aikaan suuntautuneen yhteisen onnistuneen WL-hiihdon takia ryhtyneet ollenkaan matkan järjestelyihin. Ensi vuodeksi on nyt tavoitteena saada kisaan ainakin kaksi joukkuetta.

Matka tapahtuisi omin kulkuneuvoin laivalla Turusta siten, että laiva lähtisi ke 3.3. ja paluu Turkuun su 7.3 – tässä vaihtoehdossa hiihdettäisiin vain joukkuekisa Stafettvasan. Tietysti on olemassa mahdollisuus kytkeä matkaan myös ti 2.3. hiihdettävä Vasaloppet 45 km tai su 7.3. hiihdettävä Vasaloppet 90 km – tällöin aikataulut rakentuisivat näiden vaihtoehtojen mukaan.

Kerropa kiinnostuksestasi lähteä Stafettvasaan elokuun loppuun mennessä joko Jarmo Lehtiselle, sposti jarmo.v.lehtinen@gmail.com puh. 0400 989 830 tai Pekka Anttoselle sposti pekka.anttonen@elisanet.fi puh. 050 550 1650.

Majoituksen järjestelystä olemme käyneet keskustelua Kokkolan Matkatoimiston kanssa.

Kevään 2021 yhteinen WL-matka Norjan Birkebeinerrenettiin 17.-22.3.2021

Norjassahan hiihdetään sekä pe 19.3. että la 20.3, jolloin on perinteisellä hiihdettävä pääBirkke 54 km. Lauantaille voi myös valita 28 km perinteisen Sjusjöenistä maaliin Lillehammeriin.

Hiihdoista tarkemmin: https://www.birkebeiner.no/en

Matka tehtäisiin bussi-laivamatkana siten, että lähtö Turusta laivalla ke 17.3. illalla ja paluu Turkuun ma 22.3. aamulla.

Bussi + laivamatkan alustava ohjelma

Keskiviikko 17.3. Bussi lähtee Helsingistä 16:30 ja ajaa Turun satamaan. Laivan lähtö 20:15 (Silja Line)

Torstai 18.3. Laiva Saapuu Tukholmaan (Värtan) klo 06:10. Bussimatka Lillehammeriin, matkalla lounastauko ja perillä hotellilla n. klo 16.
Majoittuminen Scandic Lillehammer****, kisatoimistoon matkaa vain 200m.
Buffet ruokailu hotellilla (omakustanteinen)

Perjantai 19.3. ja lauantai 20.3. Aikainen aamupala hotellilla ja bussi lähtee klo 05:00 (alustavasti) kohti lähtöpaikkaa (Rena). Ensimmäisen aallon lähtö klo 8:05.
Maalista on järjestäjien maksuton bussikuljetus kisatoimistolle (5km), josta 200m kävely hotellille. Lumitilanteesta riippuen on myös mahdollista hiihtää hotellille (alamäkeä).
Buffet ruokailu hotellilla (omakustanteinen).

Sunnuntai 21.3. Aamupala ja klo 09:00 bussimatka kohti Tukholman satamaa. Lounastauko matkalla ja laiva lähtee 19:30.

Maanantai 22.3. Laiva saapuu Turkuun klo 07:00 ja bussi ajaa Helsinkiin.

Matkan hinta-arvio: 590eur/hlö

Hinta sisältää:
- kaikki matkaohjelman mukaiset maakuljetukset
- laivaliput, jaetussa 4hengen B-hytissä, ei aterioita
- majoitus 2 yötä (pe-su) Scandic Lillehammer, jaetussa 2h huoneessa, aamupalat
- Kuljetus lähtöpaikalle hiihtoaamuna
- PWT:n matkanjohto

Bussin kyytiin voi hypätä sovitusta paikasta Helsingin ja Turun välillä. tai tulla omin kyydin Turun satamaan.

Kannattaa jo nyt varata aika kalenteriin. Matkan järjestelyt ja hinta tarkentuvat syksyyn mennessä.

Timo Hakulinen (vas), Aino-Kaisa Saarinen ja Annmari Viljanmaa Islannissa 2012.

Juttu kirjastamme ”Elämyshiihtoja maailmalla” englanniksi Worldloppet Stories Collectioniin

 

Timo Hakulinen on kääntänyt englanniksi kirjassamme olevan juttunsa ”Hyviä hiihtoja, mutta liian varhain”. Tämä kirjoitus julkistetaan Worldloppet Stories Collectionin  jäsenmarkkinointisivuilla kesän aikana. Yhdistyksemmehän on toiseksi suurin Master-yhdistys maailmassa eli kakkonen 20 Worldloppet maan joukossa.

 

 

 

 

 

 

  • Hallitus pitää seuraavan kokouksen elokuussa.

Hyvää koronavapaata kesää kaikille jäsenille toivotellen!

Worldloppet Masters Finland ryn hallitus

Tero Kasala                                                            JP Roos

puheenjohtaja                                                         sihteeri

PDF-tiedostoTulostettava jäsenkirje 30.5.20.pdf (214 kB)
Tulostettavissa oleva jäsenkirje 5/2020