Kevätkirje 2017

Puheenjohtaja Pekka Anttonen Siiri Rantansen ja Masterjuhlasuksien kanssa 30-vuotisjuhliin liittyneessä suksien luovutustilaisuudessa. Näitä Peltosen Skin suksia on edelleen ostettavissa ks. jäsenkirje. Hiihto-lehden suksitesti löytyy myös kotisivuiltamme. (Kuva Teuvo Valve)

Arvoisat Masterit (30.5.2017)

Kesän kynnyksellä on hyvä suunnata katseet tulevaan hiihtokauteen.  Jäsenkirjeeseen on pähkinänkuoressa sisällytetty yhdistyksemme tarjonta talveen 2018 asti. 

Historiatoimikunnan johdolla on työstetty seurahistoriaa,”Worldloppet Masters Finland 1986-2016” Elämyshiihtoja maailmalla”. Kirja on tulossa painokuntoon alkukesästä.  Nyt kannattaa viimeistään tehdä ennakkotilaus, jos se on vielä tekemättä!  Sähköposti tai soitto Juha Toivoselle.  Kirjaa painetaan tilausten mukaan, joten jokaisen kannattaa henkilökohtaisesti varmistaa asia - tilauksen muodossa.

Risto Laurila Lahdesta on valittu WMF- hallitukseen.  Riston myötä saimme vuoden tauon jälkeen yhdistyksen hallitukseen kokeneen hiihtomiehen Lahden seudulta. Yhdistyksen yhteydenpito mm. tärkeään yhteistyökumppaniimme, Finlandia- hiihtoon, helpottui. Risto valittiin yhdistyksen varapuheenjohtajaksi huhtikuun hallituksen kokouksessa. Toiselle Ristolle (Kemiläinen) jää paremmin aikaa keskittyä Master- arvojen hiihtämiseen. Kiitokset Ristolle panoksesta hallitustyöskentelyssä!

Alkutalvesta nousi keskusteluun ja otsikoihin Worldloppet hiihtosuorituksiin liittyvät huijaukset. Vuosikokouksessa jäsenemme, Worldloppet Ski Federation, presidentti Juha Viljamaa selvitti, mistä oikein on kysymys. Hän kertoi tehdyistä selvityksistä ja tulevista hiihtojen sääntömuutoksista.  On luonnollista, että jokaisen suomalaisen Masterin tulee toimia esimerkillisesti ja hyvien eettisten periaatteiden mukaisesti.  Uskon, että nämä ”haamusuoritukset” saadaan torpatuiksi tulevilla muutoksilla kokonaan. Vuoropuhelua jatkoimme huhtikuussa WMF-hallituksen ja Finlandia-hiihdon johdon kanssa.

Tulevista tapahtumista mainittakoon jäsenmatka Sveitsiin 7.-12.3.2018. Ohessa lähes valmis matkaohjelma ilmoittautumisineen. Mukaan vaan – menneen talven yhteisestä matkasta Val di Fiemmeen jäi hyvät muistot ja samalla tutustuimme uusiin tuleviin Mastereihin.

Syystapaaminen on sitten Leppävirralla lokakuun puolivälin tietämillä. Tapahtumasta tarkempaa tietoa kirjeessä.

Kotisivut ovat suosittu kanava tiedottaa asioista. Käyttäjätilastojen mukaan siellä käydään ahkerasti, kymmeniätuhansia käyntikertoja vuodessa.  Sivuille on kehitteillä tapahtumakalenteri helpottamaan   seuramme aktiviteettien ajankohdan löytämistä.

Haluan kiittää kaikkia jäseniä aktiivisuudesta liikuntaa ja erityisesti hiihtoa kohtaan.  Tämän vuoropuhelun kautta voimme kehittää puitteita ja mahdollisuuksia, jotta hiihto voi säilyä lajivalikoimissa koko Suomessa.

Toivotan kaikille hyvää kesää!

Hiihtokuntoa hankitaan kesälajien parissa.  Itsellä pääasiassa maa- ja metsätyöt sekä kierros silloin tällöin golfkentällä.

Pekka Anttonen

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤