Puola / Bieg Piastow

PUOLAN HIIHTO - BIEG PIASTOW

Hiihto on toki vanha, mutta Worldloppet-sarjaan se tuli vasta vuonna 2009. Hiihdon nimi tarkoittaa piispojen hiihtoa ja se sijoittuu aivan Tsekin rajalle. Tsekin hiihto (Jizerska Padesatka) on aivan lähistöllä (lähes näköetäisyys).

Omalla autolla voi matkustaa via Baltican ja Puolan läpi. Silloin toki tulee noin 1500 km yhteen suuntaan Tallinnasta. Hiihto on maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Silloin muualla Puolassa ei ole juuri enää lunta, mutta hiihto oli kaikkein korkeimmalla kohdalla vuoria. Pääpaikka on Slarska Poreba ja sieltä noustaan vielä ylöspäinaivan Tsekin rajalle. Tsekin puolella sijaitsee Harrachov ja siellähän suomalaiset ovatkin usein majoittuneet. Mutta Puolan puolellakin löytyy kohtuullisen helposti majoituspaikkoja ja hinta ei päätä huimaa.

Hiihtoreitti koostuu useasta lenkistä, jotka kulkivat lähtöpaikan kautta. Keli on usein varsin vaativa, sillä sää saattaa vaihdella hyvinkin yllättävästi selvästä pluskelistä pieneen pakkaseen. 3 ensimmäistä kuvaa vuodelta 2009 ja 7 viimeistä kuvaa vuodelta 2010.