KESKUSTELUPALSTA

« aihelistaan

Yhdistyksemme nimen muuttaminen


 • nimimerkki

  Ilmari Ojanen

  31.12.2020 klo 18:04

  Imatran jäsentapahtumassa syksyllä 2020 on tehty läsnäolijoiden laajan kannatuksen saanut ehdotus yhdistyksemme nimen muuttamiseksi Worldloppet Skier´s Finland ry nimeksi.

  Ehdotusta ei tulisi hyväksyä. Yhdistyksen nimi ilmaisee ennen kaikkea yhdistyksen tarkoituksen eli sen, mitä ja keitä varten se on olemassa.Ehdotettu nimi sopii niille, jotka aktiivisesti harrastavat Worldloppet hiihtoja. Se unohtaa Masterit, jotka korkean iän mukanaan tuoman raihnaisuuden takia tai muista vastaavista syistä eivät enää voi osallistua WL hiihtoihin.

  Olisi perin toivottavaa, että heilläkin, jotka jo ovat hylkäämässsä kävelysauvat tasapainoiluvälineinä ja ehkä suunnittelevat sopivan rollaattorin hankintaa, säilyisi yhdistys, jonka he voivat edelleen kokea omakseen.

  Toivotan Worldloppet Masters Finlad ry:lle pitkää ikää ja menestyksekkäitä toimintavuosia!

 • nimimerkki

  Juha Toivonen

  4.1.2021 klo 09:57
  Hei Ilmari !

  Kiitokset raikkaasta kommentista. Tästä nimiasiasta on hyvä keskustella ja tuoda näkökulmia puolesta ja vastaan.

  Nimen tarkoituksenahan on kuvata mahdollisimman hyvin yhdistyksen toiminnan lähtökohtia ja periaatteita. Kyllähän tämän meidän yhdistyksen tarkoituksena on ensisijasssa kannustaa hiihtämään WL-hiihtoja ja hiihtämistä yleensä. Samalla toki toimimme jo Masteriuiden saavuttaneiden järjestönä.

  Itse olen joutunut monasti miettimään nykyisten sääntöjemme ja nimemme pohjalta millaisen otsikon panen, kun kerron esim. yhdistyksemme kokouksesta. Kirjoitanko, että Masterit tapasivat vai että jäsenemme tapasivat vai pitäisikö kirjoittaa, että Masterit ja jäsenet tapasivat.

  Kirjoitellaan ja kommentoidaan,

  Hyvää alkanutta vuotta 2021 toivotellen !

  Juha Toivonen, kotisivujemme ylläpitäjä

 • nimimerkki

  Tate Vanhamäki, jäsen 300

  28.10.2021 klo 22:42
  Terve hallitukselle

  Tässä yhdistyksen nimenmuutosasiassa olette kyllä ison asian äärellä.

  Suomessa on oltu valtavan viisaita jo 35 vuotta sitten, kun silloiset masterimme ymmärsivät perustaa yhdistyksen suomalaisille mastereille. Asiaa on aiheesta hehkutettu sen koommin ja mm. 30-vuotisjuhlia ennen hommattiin Pauli Siitonenkin WL-masteriksi. Kun siinä Voitto-ravintolan parkkiksella satuttiin pysäköimään vierekkäin niin juteltiin Mietaan ja Paulin kanssa tietysti hiihtoasiaa ja miten hienoa että Suomessa on jo peräti 30-vuotias yhdistys WL-mastereille. Ehkä ainoana maailmassa? Ja me ollaan sen jäseniä! Asia elähdytti jopa näitä legendaarisia hiihtostaroja!

  Miksi ihmeessä mastereiden oma yhdistys pitäisi lopettaa? Hallituksen perusteluissa ei ole mielestäni esitetty yhtään kelvollista perustetta. Nyt kun ei-vielä-masteritkin pääsevät jo jäseniksi, niin voisihan heille vaikka perustaa oman jaostonsa tms toiminnon yhdistyksen sisälle, jos he eivät jotenkin koe olevansa vielä "kypsiä" tai sinnepäin. Muuten, montako kpl uusia jäseniä saatiin rekrytoitua silläkin sääntömuutoksella?

  Jos yhdistyksen nimestä poistetaan Master-sana ja ryhdytään muutenkin vain hiihtämään hiihtoja, niin tämä lakkaa olemasta masterien yhdistys ja siitä tulee tavallinen yleisharrasteyhdistys hiihtohommiin. "Tavallisia" seuroja ja porukoita meillä riittää kyllä ja muutenkin voidaan mennä kavereiden kanssa edelleen hiihtämään WL-hiihtoja maailmalle miten halutaan. Mikä olisi tämmöisen yhdistyksen olemassaolon oikeutus? Tämä muutosehdotushan "sotii" nimenomaan sitä vastaan, miksi tämä yhdistys on olemassa. Ja nyt on jo pitkä ja valtavan kunniakas historia takana. Kirjakin aiheesta on tehty. Suomen kuuluisimpia hiihtäjiä on rekrytoitu Masterseihin mukaan.

  Meitä on monta ikämieshiihtäjää, jotka ollaan monesti kimpassa kierretty jo kauan näitä WL-hiihtoja ja yhtenä porkkanana on toiminut se fakta, että kun pääset WL-loppet-masteriksi, niin on mahdollista päästä liittymään Suomen omaan mastereille tarkoitettuun "klubiin". Joka jamppa halusi hankkia sen master-liivinkin. Miksi kuulua tähän yhdistykseen, joka on valmis A) hylkäämään omat fundamenttinsa ja B) kun muutenkin kuulutaan jo moneen urheiluseuraan ja hiihtoporukkaan ...

  Tämä Suomen masters-yhdistyksen aatteellinen perusta ja historialliset perusteet ovat upeita ja uniikkeja. Väitän että sellaisina kestävät myös ajan hammasta. Missä on tämän muutosehdotuksen punainen lanka? Minä en keksi yhtään kelvollista perustetta lopettaa Worldloppet Masters Finlandia sellaisena kuin se on ollut viimeiset 35 vuotta. Eikä hallituskaan ole sellaista esittänyt.

  Vanha kansanviisauskin tietää, että

  organisaatio joka ei ymmärrä omaa erinomaisuuttaan tai olemassaolonsa oikeutusta on tuhon tiellä.


« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Yhdistyksemme nimen muuttaminen