Risto Kemiläisellä nyt 11 Master-arvoa

9.6.2016

Tässä Risto kesäharjoittelun lomassa, tosin vain osa mitaleista kaulassa. (Kuva Juha Toivonen) Kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla sitä.
Tässä Risto kesäharjoittelun lomassa, tosin vain osa mitaleista kaulassa. (Kuva Juha Toivonen) Kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla sitä.

Suomen ykkökseksi siirtyi jälleen perniöläinen Masteri Risto Kemiläinen.

Ristolla on nyt kasassa kaikkiaan 11 Master-titteliä ja 11 täyttä passia, joiden kaikki hiihdot ovat täydenmatkan hiihtoja.

Ensimmäiset kansaiväliset WL-hiihtonsa Risto hiihti vuonna 1986 osallistumalla kolmeen Keski-Euroopan hiihtoon: 19.1. Dolomitenlauf, 26.1. Marcialonga ja 2.2. König Ludvig Lauf.  Samana vuona Risto hiihti myös Finlandia-hiihdon ja Vasaloppettin. Vasaloppetteja Ristolla on takana 18 kappaletta. Erityisesti häntä harmittaa, että yksi Vasaloppet  jäi välistä hiihtämättä, kun jäätilanne ja myrskyt estivät laivaliikenteen.

Finlandia-hiihdon Risto hiihti ensimmäisen kerran vuonna 1976, mutta ensimmäinen leima on vuodelta 1978. Kaikkiaan Risto on tähän mennessä hiihtänyt yhteensä 46 Finlandia-hiihtoa, eikä mukaan ole laskettu Reppu-Finlandioita.

Ensimmäisten WL-hiihtojensa  aikaan Risto ei itse asiassa vielä tiennyt, että on olemassa tällainen sarja kuin Worldloppet. Mitäpä jos Risto olisi esim.  vuodesta 1986 asti hiihtänyt nykyistä Master-tittelivauhtia eli yksi per vuosi – HÄNELLÄ VOISI OLLA KASASSA pyöreästi 30 MASTER-titteliä. No, ehkäpä hän vielä ennättää saavuttaa tuon huiman määrän.

Masterit onnittelevat Ristoa!

Ristolla ja Veli Rautiaisella on reipas kilpailu Master-arvojen määrästä. Veli oli ensimmäinen suomalainen, hän saavutti 10 Master-arvon paalun vuonna 2015. Nyt Ristolla on yksi arvo enemmän. Veljellinen kamppailu jatkukoon tulevina vuosina. Klikkaa linkkiä: Suomalaiset Masterit 2015 ja 2014

Kaikki suomalaiset Masteri löytyvät klikkaamalla seuraavaa linkkiä:

Suomalaiset Masterit 2016