Hiihtokauden 2015-2016 viimeinen WL-hiihto hiihdettiin Vappuna Islannissa

9.5.2016


Tässä osa suomalaisten hiihtäjien melko suuresta ryhmästä ryhmäkuvassa. Jouko Koponen (vas), Esa Vuorio, Riitta Kaplas, Liisa Eskelinen, Eila Salojärvi, Ritva Nummela, Jorma Nummela, Heikki Kaplas, Pentti Montonen, Mauri Multala, Veli Rautiainen, JP Roos ja Kari Kilpinen. (Kuva Timo Salojärvi) KUVAN SAA SUUREMMAKSI KLIKKAALLA SITÄ.

Islannin WL-hiihto Fossavatnsgangan Isafjördurissa hiihdettiin 28. ja 30.4.2016 varsin vaihtelevissa ja vaikeissa olosuhteissa.

Fossavatnsgangan Islannin Isafjördurissa on näitä uusia Worldloppet-hiihtoja, mutta hiihtona se on vanha, hiihdetty ensimmäistä kertaa 1935.  Jos Worldloppet hiihtäjä haluaa kokea jotain tosi erikoista, niin kannattaa lähteä Islantiin (mutta huomaa lopun varoitukset!). Ajankohtakin on erikoinen: päähiihto (50 km klassinen) hiihdetään vappuaattona, jolloin tunturissa on vielä reilusti lunta, vaikka alhaalla Isafjördurissa voikin olla jo aika keväiset olosuhteet. Sen sijaan hiihdon olosuhteet voivat vaihdella auringonpaisteesta vesisateeseen.

Luen JP Roosin juttu osiosta "Hiihtokauden 2015-2016 hiihtojutut" - juttuun pääset suoraa klikkaamallla vieressä olevaa linkkiä. Islannin hiihto