Leuto talvi koko Euroopassa kiusaa WL-hiihtoja - Finlandia-hiihto hiihdetään!

11.2.2016

Lasten Finlandia tiistaina 23.2. avaa Finlandia-hiihtoviikon. (Kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla.)
Lasten Finlandia tiistaina 23.2. avaa Finlandia-hiihtoviikon. (Kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla.)

Poikkeuksellisen leuto talvi tuottaa WL-hiihtojen järjestäjille harmaita huiksia.

Finlandia lähestyy


Talvi on ollut haastava myös Lahdessa, mutta Finlandia-hiihdon järjestelyt ovat edenneet entiseen malliin ja olemme tehneet kaikkemme, että Finlandia päästäisiin tänäkin vuonna hiihtämään. Finlandia-hiihtoa ei ole kertaakaan historiansa aikana peruttu.
 

Järjestämme lauantaina 13.2. Lunta ladulle Finlandiaan -talkoot klo 11–14 Tapanilassa. Siellä osalle laduista ei pääse koneella viemään lunta, joten kokoonnumme kolatalkoisiin varmistamaan mahdollisimman hyvät lumiolosuhteet myös siellä. Lue lisää Facebook-tapahtumasivultamme!


Päätämme reitin mahdollisesta lyhentämisestä 17. helmikuuta, jolloin tiedotamme tilanteesta välittömästi kaikissa kanavissamme.

Tiina Hernesniemi
Pääsihteeri

*********************************

Tämän vuoden ensimmäinen WL-hiihto Tsekin Jizerska hiihdettiin noin 4 kilometrin ladulla kuutena eri lähtönä lauantaina ja sunnuntaina. Matkaa kertyi noin 16 kilometriä - ja passiin tuli leima.

Itävallassa hiihdettiin perinteiseen tapaan Obertillahin korkeuksissa noin 50 kilometriä.

Italian Marcialongan koko 70 kilometrin latu oli tukitettyä lunta. Latu oli merkitty siis lumella, mutta hiihdettiin kumminkin, vaikka pieniä puroja kulki latujen poikki.

Saksan König Ludvig Lauf peruutettiin, ei ollut lunta. Tosin kahta viikkoa aikaisemmin  kerrottiin hiihdon netissä, että talvi on palannut Saksaan, mutta lämpöaalto yllätti.

Ranskan La Transjurasienne peruutettiin pari päivää sitten - vettä sataa eikä ole lunta ja lämpötila huitelee +10 asteen tienoilla.

Tänään 11.2. peruutettiin 14.2. hiidettäväksi aioittu Tartu Maratonin Open Track. Saa nähdä mikä on päähiihdon kohtalo sunnuntaina 21.2. Myös Tartu Maratonin päähiihto su. 21.2. peruutettiin.

MUTTA FINLANDIA-hiihto hiihdetään !