Aaro Juhani Enberg 1943-2023 Master no 2367

Juhani Enberg siunattiin haudan lepoon Liedossa 04.02.2023. Runsaan saattoväen joukossa oli myös Juhanin kuntoiluystäviä. Juhani oli koko ikänsä harrastanut urheilua ja hän kirjoitti Masterien kotisivuille pyöräretkestään 14-vuotiaana Liedosta Kivijärvelle. Juoksu, suunnistus ja hiihto olivat Juhanin lajeja.

”Vanhempana” eli 40-vuotiaana hän siirtyi kestävyysurheiluun. Ensin Finlandia-hiihto ja hiihtoneuvoksen titteli. Sitten seurasi kuuden lajin kestävyyskisa Kalevan Kierros, jonka kunniakiertäjän arvonimen hän sai 1999. Mukaan tulivat myös Worldloppet- hiihdot. Vuonna 1983 hän hiihti Dolomitenlaufin, Marcialongan sekä Birkebeinerrennetin ja vuonna 2005 Sapporohiihdon. Juhani on WL-masteri 2367. Juhani osallistui myös lukuisiin kuntohölkkiin.

Hiihto taisi olla Juhanin mieluisin laji ja arkun päällä olikin sukset. Juhani hiihti useamman Marcialongan ja kävi aina Franco Nonesin urheiluliikkeessä. Hän oli myös vakiomatkustajana Rindellin hiihtomatkoilla, mutta vaikuttavin hiihto oli Huippuvuorilla, josta myös on kuvaus Masterien kotisivuilla.

Jäämme kaipaamaan rehtiä ystävää.

Matti Rajasaari

 "Hiihtomatka Huippuvuorille" Juhani Enberg. (11. tarina)  

Juhani kuului myös Turun numismaatikkokerhoon. Saattoväki sai mitalin ”Jussin muistoksi 1943-2023.