Inkeri Lahti 1934-2021

Inkeri Lahti 1934-2021

 

Inkeri syntyi 22.5.1934 ja nukkui pois rauhallisesti 17.2.2021. Hitaasti edenneet sairaudet mm. näön menetys, eivät estäneet häntä, sitkeää liikkujaa lähtemästä päivälenkille, vaikka vain oman kerrostalon ympäri. Inkeri siunattiin läheisten läsnäollessa 13.3.2021.

Edellinen puheenjohtajamme Pekka Anttonen, joka tunsi hyvin Inkerin on muistellut häntä: "Vaikka elämän rajallisuus on tiedossa, läheisen menetys koskettaa. Inkerin myönteinen, iloinen elämänasenne jäi minullekin näiden yhteisten Mastervuosien varrelta päällimmäisenä mieleen."

Inkeri itse muisteli hiihtomatkojaan kirjassamme "Elämyshiihtoja maailmalla". "Pääsin Lahden seudun Master-tiimiin vuonna 1988 "meidän Heikin" Kallioniemen myötävaikutuksella. Heikki oli asunut nuoruutensa Sveitsissä, mistä syystä häntä oli alkanut Engadinin-hiihto kiinnostaa."

Inkeri jatkaa kertomalla kokemuksestaan sittemmin toteutuneelta Sveitsin matkallaan. "Matka maalista hotelliin tapahtui junalla ja tässä minulle sattui pieni kömmähdys. Kielitaidottamana eksyin väärään junaan ja vasta kondukröörin nähdessäni yritin elekielin kysyä, että meneekö tämä juna St' Moritziin, jolloin junailija vastasi viittoen päinvastaiseen suuntaan. Olin hieman hämmentynyt, mutta sen jälkeen eräs nuori opiskelijanainen otti minut "huostaansa", kun näytin hänelle paperilappua, jossa oli hotellimme nimi ja osoite. Ystävällisesti tämä nainen matkusti kanssani seuraavalle asemalle ja turvallisisesti saatteli minut oikeaan junaan." 

Inkerin muistoa kunnioittaen. 

Worldloppet Masters Finland ry