Matti Vrtanen 1926-2022

 

Kunniamasteri Matti Virtanen on poissa

 

Pitkän ja moninaisen elämän kokenut yhdistyksemme ensimmäinen Kunniamasteri Matti Virtanen kuoli 7.7.2022. Masterien toimintaan Matti osallistui aktiivisesti. Parhaiden hänet varmaan tunnettiin lukuisten hiihtomatkojen järjestäjänä.

Lue lisää osiosta:Matti Vrtanen 1926-2022

 

***************************************************************************************

Masterien juhlakirjassa on Matin haastattelu, jonka allekirjoittanut teki ja josta tässä ote. Koko haastattelu sitten pdf-muodossa alla.

Matti Virtanen, maailmanmies ja hiihtomatkojen järjestäjä! Master nro 652

No, ei me varmaan muusta puhutakkaan kuin Ensosta, puhutaanko.” Sattui nimittäin niin, että minun, siis haastattelijan, vanhemmat ovat kotoisin Ensosta ja vieläpä niin, että Matti Viratanen tunsi monet sukulaisistani.”

”Siellä minä olen tämän urheiluharrastukseni aloittanut. Olin Ensossa koulussa syksyllä 1935, kun yks Koiton voimistelunohjaaja, Ruohosen Pauli sanoi, että Enson Permantopojat ovat sellainen voimisteluryhmä, jossa on neljä poikaa, mutta nyt siitä on yks poika sairastunut, ja se ei voi voimistella. Hänelle oli jostain tullut tieto, että mä seisoin käsillä. Silloin yhdeksänvuotiaana ja mä seisoin kaikkien aitojen päällä, välillä tikapuilla ja välillä matalimpien talojen savupiippujen päällä seisoin käsilläni. Voltteja heittelin kilometripylvään päältä lumihankeen ja kesällä joihinkin heinäkasoihin. Ensimmäisen kerran esiinnyin 1936 Huvikummun lavan juhannusjuhlissa.”

                                                                                    Juha Toivonen