Worldloppet uutisia

Hiihtosiskot ja -veljet

Olen kiitollinen Worldloppetin jäsenhiihdoille siitä, että saan jatkaa toisen nelivuotiskauden Worldloppetin johdossa. Uskon tämän olevan myös suomalaisten hiihtäjien etu, sillä kykenen tässä positiossa vaikuttamaan tehokkaasti niin hiihtomaailmassa kuin FIS:ssä.

Worldloppetissa on meneillään tietojärjestelmäuudistus, joka alkaa olla vähitellen valmiina. Se mahdollistaa monipuolisen palvelujen tarjonnan hiihtäjille. Työn alla on virtuaalinen eli sähköinen Worldloppet passi, yhä laajeneva yleismaailmallinen hiihtokalenteri, oma nettikauppa Worldloppet-tuotteille ja laadukkaammat esittelyvideot jäsenhiihdoistamme.

Todettakoon, että virtuaalipassi ei tule syrjäyttämään normaalipassia vielä vuosiin, vaan on vaihtoehtoinen tuote paperipassille.

Samoin Worldloppet kehittelee virtuaalitapahtuma-vaihtoehtoa tälle Covid-19 ajalle ja hiihtojen peruuntumisille yleensä.  Virtuaalitapahtuma tullee olemaan vain väliaikainen tuote, jonka tarkoitus on pitää kontaktia hiihtäjäyhteisöömme. Tästä toiminnasta saatiin jo Suomessakin konkreettista kokemusta Paimion Paipissa hiihdetystä Kangaroo Hoppet virtual-tapahtumassa.

Tuleva kausi on valitettavasti vielä sumun peitossa, koska olemme tekemisissä ennalta-arvaamattoman korona-viruksen kanssa. Toivon kuitenkin kaiken menevän parempaan suuntaan ja tautitilanteen helpottavan maailmanlaajuisesti. Worldloppetin hiihdot puolestaan valmistelevat talven tapahtumiaan täydellä teholla ja valmistautuvat tulevaan kaikki mahdolliset turvatoimet huomioiden.

Yhdessä tekemällä olemme vahvempia.

Palveluksessanne

Jussi

Juha Viljamaa

President Worldloppet Ski Federation

 

Worldloppet Masters Finland toivottaa Jussille onnea ja menestystä uudelle puheenjohtajuuskaudelle !

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Juha Viljamaa Worldloppetin johtoon!

 

Finlandia-hiihdon pitkäaikainen puheenjohtaja, Worldloppet Masters Finlandin jäsen Juha Viljamaa valittiin Messilässä 26. kesäkuuta pidetyssä maratonhiihtojen kansainvälisen kattojärjestön Worldloppetin yleiskokouksessa järjestön johtoon, President Worldloppet Ski Federation, seuraavaksi nelivuotiskaudeksi. 

*** Worldloppet Masters Finland ry onnittelee !

 

Juha Viljamaa vuoden 2016 Jizerskan maalissa Gyorgy Gadykovin kanssa. (Kuva Jizerska Instagram Photos)

Worldloppet uudistuu

 

Worldloppet piti tänä kesänä vuosikokoustaan Messilässä Hollolassa. Asialistalla oli suurimpana muutoksena organisaatiouudistus. Entistä organisaatiota johti pääsihteeri, joka oli luottamustoimi. Hänen apunaan oli kansainvälinen hallitus, joka teki käytännön päätökset vuosikokouksen evästyksien mukaan.

Uutta organisaatiota johtaa presidentti, joka toimii myös kansainvälisen hallituksen puheenjohtajana. Valintani kesäkuussa presidentiksi oli yksimielinen, joten uusi tehtävä oli helppo ottaa vastaan.

Uutena on myös kokopäivätyötä tekevä toimitusjohtaja Epp Paal, joka toimii presidentin alaisuudessa Tartossa, missä on virallisesti myös Worldloppetin toimisto. Mediakoordinaattorina jatkaa sveitsiläinen Gunnar Zlöbl, joka vastaa markkinoinnista ja nettisivuista. Uskon uuden organisaation tuovan ammattimaisuutta ja tehokkuutta järjestön asioiden hoitoon ja haluun palvella eri hiihtoja ja hiihtäjiä.

Vuosikokous toki antaa suuret linjat edelleen.

Suurin tavoitteeni presidenttinä on laadun parantaminen hiihdoissamme. Haluan kehittää hiihtoja enemmän laturetkien suuntaan ja madaltaa kynnystä osallistumiseen.

Myös Worldloppetin laajentaminen on lähellä sydäntäni. Uudet jäsenet ovat tervetulleita, mutta laatukriteereistä on pidettävä huolta. Näitä ovat mm. kilpailun läpivienti FIS:n ohjeiden mukaan, majoituksen taso, kuljetukset, turvallisuus ja organisaation toimivuus. 

Toivon myös uudessa asemassani pystyväni paremmin palvelemaan suomalaisia massahiihtotapahtumia ja tuomaan tietotaitoa maailmalta Suomeen. Ei väliä, onko tapahtuma Worldloppetin jäsen tai ei, niin apua ja neuvoja jaetaan auliisti!

Juha Viljamaa

President Worldloppet Ski Federation

*******************************************************************************

http://www.worldloppet.com/