Worldloppet uutisia

Juha Viljamaa Worldloppetin johtoon!

 

Finlandia-hiihdon pitkäaikainen puheenjohtaja, Worldloppet Masters Finlandin jäsen Juha Viljamaa valittiin Messilässä 26. kesäkuuta pidetyssä maratonhiihtojen kansainvälisen kattojärjestön Worldloppetin yleiskokouksessa järjestön johtoon, President Worldloppet Ski Federation, seuraavaksi nelivuotiskaudeksi. 

*** Worldloppet Masters Finland ry onnittelee !

 

Juha Viljamaa vuoden 2016 Jizerskan maalissa Gyorgy Gadykovin kanssa. (Kuva Jizerska Instagram Photos)

Worldloppet uudistuu

 

Worldloppet piti tänä kesänä vuosikokoustaan Messilässä Hollolassa. Asialistalla oli suurimpana muutoksena organisaatiouudistus. Entistä organisaatiota johti pääsihteeri, joka oli luottamustoimi. Hänen apunaan oli kansainvälinen hallitus, joka teki käytännön päätökset vuosikokouksen evästyksien mukaan.

Uutta organisaatiota johtaa presidentti, joka toimii myös kansainvälisen hallituksen puheenjohtajana. Valintani kesäkuussa presidentiksi oli yksimielinen, joten uusi tehtävä oli helppo ottaa vastaan.

Uutena on myös kokopäivätyötä tekevä toimitusjohtaja Epp Paal, joka toimii presidentin alaisuudessa Tartossa, missä on virallisesti myös Worldloppetin toimisto. Mediakoordinaattorina jatkaa sveitsiläinen Gunnar Zlöbl, joka vastaa markkinoinnista ja nettisivuista. Uskon uuden organisaation tuovan ammattimaisuutta ja tehokkuutta järjestön asioiden hoitoon ja haluun palvella eri hiihtoja ja hiihtäjiä.

Vuosikokous toki antaa suuret linjat edelleen.

Suurin tavoitteeni presidenttinä on laadun parantaminen hiihdoissamme. Haluan kehittää hiihtoja enemmän laturetkien suuntaan ja madaltaa kynnystä osallistumiseen.

Myös Worldloppetin laajentaminen on lähellä sydäntäni. Uudet jäsenet ovat tervetulleita, mutta laatukriteereistä on pidettävä huolta. Näitä ovat mm. kilpailun läpivienti FIS:n ohjeiden mukaan, majoituksen taso, kuljetukset, turvallisuus ja organisaation toimivuus. 

Toivon myös uudessa asemassani pystyväni paremmin palvelemaan suomalaisia massahiihtotapahtumia ja tuomaan tietotaitoa maailmalta Suomeen. Ei väliä, onko tapahtuma Worldloppetin jäsen tai ei, niin apua ja neuvoja jaetaan auliisti!

Juha Viljamaa

President Worldloppet Ski Federation

*******************************************************************************

http://www.worldloppet.com/