Kangaroo Hoppet 2020

Suomen ensimmäinen virtuaalinen Kangaroo Hoppet Paipissa 15.8.2020 

Reilut kaksikymmentä hiihtäjää hiihti Paipin loistavilla lauduilla Suomen ensimmäisen virtuaalisen Kangroo Hoppetin.

Paipin hiihtoon osallistui myös Worldloppetin presidentti Juha Viljamaa.

 

Paipissa lauantaina15.8.2020 mukava virtuaalinen Kangaroo Hoppet !

 

Reilut kaksikymmentä hiihtäjää hiihti Paipin loistavilla lauduilla Suomen ensimmäisen virtuaalisen Kangroo Hoppetin.

 

Kaikkiaan tähän virtuaalihiihtoon osallistui koko maailmassa yli 900 hiihdon ystävää, kuka juosten, kuka pyöräilen, kuka kävellen, kuka soutaen jne. Paipissa taidettiin lähes ainoana paikkana maailmassa suorittaa Kangaroo Hoppet hiihtäen. 

Paipin Kangaroo Hoppetin aktivisteilla ja 42 km hiihtäjillä Jouko Almilla, Juha Juhanojalla ja Ron Carmichaelilla vauhtia riitti.
Lähes koronavälein Juha Toivonen (vas), Kalevi Kairemo, Ron Carmichael, Pekka Anttonen ja JP Roos.
Kangaroo Hoppetin 21 km pari päivää lauantain "päähiihtoa" aikaisemmin taivallisivat Paipissa Peter Lauren (vas), Matti Rajasaari, Raimo Hyvönen ja Veli Rautiainen.
Taisto Sarola ja JP Roos.
Hannele Nieminen nautti myös Kangaroo Hoppetista ja hyvistä lauduista.
Kokemäkeläiset Masterit Marketta ja Jouko Ranta pyöräilivät 15.8. Kangaroo Hoppetin 42,17 kilometria keskinopeudella 25,5 km tunnissa.

Kari Jylhän Kangaroo Hoppet - koronavirtuaalisti

Eteläisellä pallonpuoliskolla on talvi ja kalenterin mukaan siellä hiiihdetään kolme Worldloppet sarjaan kuuluvaa hiihtoa. Nyt kun korona jyllää hiihdot voi hiihtää virtuaalisena. Uuden Seelannin hiidon, Merino Musterin, voi hiihtää myös paikan päällä. Ensimmäisenä virtuaalimahdollisuuden tarjosi jo alku kesästä Australian Kangaroo Hoppet. Suomen hiihtojen kiertäjät päättivät järjestää yhteisen hiihtotilaisuuden Paimion Paippiin.

Aamulla siis matkaan kohti Paimiota. Valmistautuminen meni mustikoita poimiessa, suunniteltuja rullahiihtolenkkejä en yksinkertaisesti jaksanut. Suksetkin jäi viime talvisiin voiteisiin. Sukset oli jo voitelutelineellä, mutta ainakin harjoissa oli niin paljon fluoripölyä, että arvelin viimevuotisella voitelulla pärjäävän.

Suurin osa porukasta oli jo urakkansa suorittanut tai ainakin hyvässä alussa saapuessani Paimioon. Ei kun matkaan. Hiihdettävä matka oli 42 km, eli 60 kertaa Paipin 700 metrin lenkki ympäri. Korkeuserot eivät ole mittavia, mutta jo ekalla kertaa ainoassa nousussa, nousee sadan metrin matkalla 6 metriä, tunsin, että viimeiset nousut tulevat ottamaan koville.

Hiihtelin 15 kierroksen settejä, välillä otin ihan sukset pois jaloista, söin energia patukan ja join urheilujuomaa. Kolmannen setin jälkipuoliskolla alkoi jo tuntua työläältä. Viimeiset 15 kierrosta ottivat juur niin koville kuin olin aluksi arvellutkin. No edelliset hiihtoliikkeet olin tehnyt 1.3. Puolan Jakusyzessä. liiallainen metsässä rymyäminen ja mustikoiden keruu eivät olleet parasta mahdollista valmistatutumista, mutta urakka on takana. Aikaa meni kaikkiaan kolme tuntia.

Olin Paimion putkessa ensi kertaa ja kokemus oli tosi positiivinen. Latu oli hienossa kunnossa, työntelin siis tasuria koko matkan. Kivikkoon verraten todella loistava paikka. Kivikon muusiladut tuntuvat nyt entistäkin surkeammilta.

Oli niin mukavaa, että käyn hiihtämässä myös Usuhuaialoppetin, Merino Musterin paipissa, ja rullasukset saavat pysyä hyllyssä.

* Tämän kirjoituksen Kari on julkaissut Facebookissaan 16.8.2020

 

Hei hiihdon ystävät ja Masterit - tervetuloa Paippiin la 15.8.2020 hiihtämään Australian WL-hiihtoa Kangaroo Hoppetia !

 

COVID-19 epidemiasta johtuen myös Australian WL-hiihto Kangaroo Hoppet 2020 on peruutettu, mutta Paimion hiihtoputkessa Paipissa voit hiihtää tämän hiihdon ihan oikeasti virtuaalisesti. Idean hiihtotapahtuman järjestämisestä Paipissa saivat australialaisten Kangaroo aktivistien innoittamina Jouko Alm ja hänen hiihtokaverinsa Ron Carmichael. Asialle innostui myös Paipin Juha Juhanoja.

Tervetuloa Paipin liukkaille lumille hiihtämään!

Paipin kisakanslia ja kahvio ovat auki la 15.8. Kangaroo Hoppetia varten klo 8-15. Voit osallistua joko Joey Hoppet 10 kierrosta eli 7 km, Australian Birkebeiner 30 kierrosta eli 21 km tai Kangaroo Hoppet 60 kierrosta eli 42 km. (Paipin kulkukorttilaset sisään entiseen malliin.)

Ilmoittautumisessa kaksi vaihtoehtoa:

  1. Voit osallistua hiihtoon maksalla vain Paipin hiihtomaksun ja rekisteröimällä hiihtomatkasi ja aikasi Hoppetin kotisivuilla 23.8. mennessä
  2. Maksamalla Paipin hiihtomaksun ja rekisteröitymällä ihan oikeasti Kangoo Hoppetiin. Rekisteröinti tahtuu Hoppetin sivuilla osoitteessa https://www.alpinetiming.com.au/registrations/rg135/  ja maksamalla rekisteröintimaksun (6 eur) tällöin voit lisäksi ostaa Hoppetin paidan (35 eur).
  • Kangaroo Hoppetin sivuilta löytyy englannin kieliset ohjeet, tässä maksuohje  ja pätkä australialaisten kannustuskirjeestä suomennettuna -  ”Maksu rekisteröinnistä suoritetaan PayPalin kautta (PayPal-tilisi tai luottokorttisi kanssa) rekisteröinnin lopussa. (Jos haluat maksaa luottokortilla , napsauta vain PayPal-painiketta ja valitse "Maksa kortilla" -vaihtoehto ja kirjoita "PayPal Guest checkout" -kohdassa korttinumerosi.) Maksu näkyy tiliotteessasi nimellä KANGAROOHOP”

”Vuosi 2020 on kotona pysymisen Hoppet-vuosi, tai luultavasti tarkemmin sanottuna DIY-versio - Hoppet Your Way. Nyt me kaikki hiihtäjät voimme todistaa, että olemme hyviä ja monipuolisia ihmisiä, jotka osallistumme mitä erilaisinpiin urheilulajeihin ja aktiviteetteihin. Tämän näyttämiseksi tarjoamme nyt etätapahtuman, jossa voit pyöräillä, juosta, meloa, kävellä ja kyllä, jopa hiihtää, vuoden 2020 tapahtuman missä päin maailmassa tahansa.”

* muistetaan hiihdon ja muun yhdessäolon tiimellyksessä turvavälit ja hygienia!

* jos sinulla on flunssa tms. oireita, niin jätäthän oman kautesi avauksen myöhempään!

Lisätietoja mm. Paipin kotisivuilta http://www.paippi.com/ ja facebookista sekä Masterien kotisivulta.

Tervetuloa

Kangaroo Hoppetin kotisivuille pääsee myös tämän linkin kautta:  https://hoppet.com.au/

PS. Joukko suomalaisia on jo rekisteröitynyt Hoppetin kotisivuilla kisaan.                                                                   

PDF-tiedostoTekstiä uusi pdf.pdf (160 kB)
Tässä vielä Paipin Kangaroo Hopetin sähköpostikirje tulostettavassa muodossa.

JA VIELÄ

Tähän "virtuaaliseen "Kangaroo Hoppetiin voit osallistua myös kotipaikallasi ja vaikka yksin. Mene Hopperin kotisivuille ja ilmoittaudu siellä ja lajiksi voit valita minkä tahansa listalle olevista lajeista.

Paippi on vain paikka osallistua tapahtumaan hiihtäen !

****************************************************************************************************************************************************************