4.1.2015

Komeasti liehui Suomen lippu Kiinan Worldloppet-hiihdossa. (Kuva hiihdon nettisivuilta)
Lähtö on tapahtunut. (Kuva hiihdon nettisivuilta)
Tässä kuvassa vilkkuu pipo, jossa on Suomen lippu. (Kuva hiihdon nettisivuilta)
Kari Kilpinen on saapunut maaliin ja saanut mitallin kaulaansa. (Kuva hiihdon nettisivuilta)

Kiinan WL-hiihto hiihdettiin heti vuoden vaihteen jälkeen melkoisessa pakkasessa. Myös joukko suomalaisia oli mukana rikkomassa kuparista. Molemmat matkat 50 km ja 25 km hiihdettiin perinteisellä.

Kiinan 50 km WL-hiihdon  miesten eliittisarjan voitti Ruotsin Bob Niemi-Impola. Suomalaisista parhaisen sijoittuivat: 8. Petteri Viherkoski, 16. Jukka Pilpola ja 21. Mikko Harju.

Naisten vastaavan matkan eliitin voitti Kiinan Honqxue Li. Suomalaisista Anni Ruostekoski oli 10. ja Riikka Varjus 13.

Naisten yleisen sarjan 50 kilometrillä Ann-Sofi Pitkänen oli 2. ja Paula Eriksson 8. Kaikkiaan osallistujia oli 17.

Yleisen sarjan 50 kilometrillä oli Sakari Ukonmaanaho 38. ja Erkki Oinaskallio 39. Urheasti viisikymppisen taittoivat mm. Toivo Saikkonen, Timo Suvanto, Timo Hakulinen, Tom Wicht, Thomas Pitkänen, Vesa Kukkonen, Clas-Erik Slotte, Ole Andersson, Kaj Blomqvist  ja Juha Viljamaa. Sarjassa hiihtäjiä oli 113

Naisten 25 kilometrillä edusti suomalaisia Harriet Ahlnäs. Hiihtäjiä yhteensä 48.

Vastaavalla miesten matkalla oli mukana useampi suomalainen: Mauri Multala, Pentti Rantanen, Erkki Kilpeläinen, Kari Kilpinen, Raimo Valkonen, Veli Rautianen, Peter Lauren, Matti Huotari. (JT 4.1.2015)

Tarkemmin hiihtoon voit tutustua alla olevan linkin kautta.