VUOSIKOKOUS 2018

Puheenjohtaja Pekka Anttonen (vas) ja Finlandia-hiihdon latumestari Henri Rauhamäki vittävässä tässä tekniikkaan kuntoon. (Kuva Teuvo Valve)
Eturivin vuosikokousedustat ovat Lea Pesola (vas), Matti Virtanen, Tauno Porvali ja Juhani Saimovaara. (Kuva Teuvo Valve)

VUOSIKOKOUS 23.2.2018 Lahdessa Koti-ravintolan kabinetissa !

 

Kokousväen nauttiessa vielä sämpyläkahveita puheenjohtaja Pekka Anttonen avasi kokouksen. Kokouksen toimihenkilöiksi tulivat valituiksi: Pekka Anntonen puheenjohtajaksi, JP Roos sihteeriksi, Lea Pesola (Lahti) ja Erkki Tikkanen (Helsinki) pöytäkirjan tarkastajajiksi ja samalle he toimisivat tarvittaessa ääntenlaskijoina. 

Kokouksen laillisuuden ja päätövaltaisuuden toteamisen jälkeen kokousväki kävi käsiksi työjärjestyksen mukaisiin asioihin. Läsnä kokouksessa oli 21 Masteria.

Henri Rauhamäki, Finlandia-hiihdon latumestari ja Hollolan hiihtoseuran puheenjohtaja piti katsauksen Finlandia-hiihdon tulevaisuuden näkymistä. Huolestuttavaa on, että osanottajamäärät ovat viime vuosina laskeneet. Tähän laskusuuntaan on varmaan monta syytä mm. huonot lumiolosuhtest. Suunta täytyy kääntään ylöspäin. Finlandia-hiihdolla on monta valttia, joita täytyy hyödyntää paremmin: luonto, kauniit maisemat, erittäin hyvät hiihtäjien huoltojärjestelyt lähellä. Suunnitelmissa on myös reitin pidentäminen 60 kilometriin. Muita vahvuuksia ovat mm. yhteistyö Russialoppetin kanssa ja hyvät kulkuyhteydet koko eteläisestä Suomesta. Onnistunut lisäys hiihdon tapahtumiin on ollut LastenFinlandia, joka nyt on järjestytty viisi kertaa. Tämä vuonna koululaisia oli mukana reilut 2000. 

Rauhamäki totesi, että lumiongelmaa pyritään ratkaisemaan varastoimalla ja lumetuskapasiteetin nostolla.

Käydyssä keskustelussa tuotiin esille, että nykyisen Hiihtoneuvoksen arvon (15 hiihtoa) lisäksi voisi olla erilaisia arvonimiä 5, 10, 15 ja 30 kerran jälkeen. Hiihtoon osallistuvien Ikineuvoston määrä tulee lähivuosina laskemaan voimakkaasta.

Vuosikokouksen jälkeen pidetyssä kansainvälisessä Masterien pastapartyssa 33 kertainen Masteri Hannes Larsson (oik) kertoi, että tähän Finlandia-hiihtoon hän päättää Masteruransa. Hiihtoa hän ei jätä vaan aikoo osallistua mm. Rajalta rajalle hiihtoon. (kuva Teuvo Valve)
Hiihtäjien nuorta polvea pastapartyssa edusti tämän vuoden Masterien tukema hiihtäjä Flix Nässi, joka kertoi, että hyvästä hiihtokunnosta on mm. keskivartalon lihasten hallinnan kannalta hyötyä hänen toisessa lajissaan eli ratamoottoripyöräilyssä, jossa hän on saavuttanut mm. Pohjoismaiden mestaruuden. (Kuva Teuvo Valve)

Vuoden 2017 tapahtumia

Hyväksyttiin vuoden 2017 toimintakertomus ja tilinpäätös toiminnantarkastaja Marjatta Rannan hyväksyvin suosituksin.

Yhdistyksessä oli vuoden 2017 lopussa jäseniä 262, josta jäsenmaksunsa maksaneita oli 176.

Yhdistys on toimintavuonna liittynyt Kansainvälisen Worldloppet hiihtäjien, International Associantion of Worldloppet Skiersin (IAWLS) jäseneksi.

Hallitus on puolestaan kokoontunut vuoden aikana kolme kertaa.

Yhdistyksen suurin ponnistus toimintavuonna oli 30-vuotisen toiminnan 300-sivuisen juhlakirjan "Elämyshiihtoja Maailmalla" aikaansaaminen. Kirja julkistettiin Lahden hiihtomuseossa 28.9.2017 pidetyssä tilaisuudessa. Samassa tilaisuudessa Hiihtolegenda Pauli Siitonen luovutti Vasaloppet mitalinsa hiihtomuseolle.

Vuoden aikana pidettiin yhteispalaveri Finlandia-hiihdon kanssa sekä osallistuttiin talkoillen LastenFinlandian onnistumiseen. LastenFinlandiaa tuettiin myös rahallisesti.

Tammikuussa Marciaolongaan tehdyllä onnistuneella yhteisellä hiihtomatkalla oli mukana yli kolmekymmentä osallisitujaa.

Stafettvasassa puolestaan oli mukana kaksi yhdistyksen viisihenkistä joukkuetta. Leppävirran lokakuisessa jäsentapaamisessa oli hiihtämässä ja palaveeraamassa  22 jäsentä.

Perinteinen Kiilopään ensilumen leiri toi paikkakunnalle yli kaksikymmentä Masteria.

Yhdistyksen kotisivuilla käytiin vuoden aikana 37 282 kertaa.

Tässä kolmisin istuvat kokouksessa Sinikka Korhonen (oik), joka valittiin varatoiminnantarkastajaksi ja vastaavasta tehtävästä luopunut Asta Hilska sekä Touko Tuominen. (Kuva Teuvo Valve)
Valokuvaaja Teuvo Valve (kesk) on itsekin päässyt välillä kuvaan. Tällä ketaa veljesten Einar (vas) ja Hannes Larssonin kanssa. (Kuva Teuvo Valve)

Vuosi 2018

 

Kokous hyväksyi hallituksen esityksen toimintasuunnitelmaksi, jossa ovat mukana:

- jo viime vuonna hyväksytty ja nyt maaliskuussa toteutuva Sveitsin Engadinin hiihtomatka, jolle lähtee 22 hiihtäjää.

- jäsentapaaminen syksyllä 2018

- ensi lumen leiri Kiilopäähiihdon yhteydessä marraskuussa

- yhteinen hiihtomatka vuoden 2019 Vasaloppet-viikolle

- juhlakirjan ja hiihtoliivin markkinointi

- vuodelle 2019 ajatellun 24-tunnin hiihdon suunnittelu

- tärkeäksi asiaksi koettiiin myös kaikkien uusien Masterian saaminen yhdistyksen jäseniksi. Hallitus tekee kevään 2018 aikana tätä seikkaa koskevia toimenpiteitä.

* jäsenmaksu säilytettiin entisenä eli 20 €.

Puheenjohtajan ja allituksen valinta:

Kokous valitsi yksimielisesti puheentajana jatkamaan Pekka Anttosen. Hallituksen jäsenten lukumääräksi paätettiin entinen kuusi (6) jäsentä.  Nykyinen hallitus sai kokonaisuudessaan luvan jatkaa myös vuoden 2018. Hallitukseen tulivat siis: Maarit Kärkkäinen, Tero Kasala, JP Roos, Risto Laurila, Teuvo Valve ja Juha Toivonen.

Toiminnantarkastaja Marketta Ranta valittiin jatkamaan ja varalle valittiin Sinikka Korhonen.

*** Puheenjohtaja päätti kokouksen huikan ennen klo 19sta, jotta kokousväki saattoi siirtyä juuri tuohon aikaan alkavaan kansainväliseen Masterian pastapartytilaisuuteen, jossa puheenjohtaja toivotti vieraat suomalaisten Masterien puolesta tervetulleiksi.

 

Worldloppet Masters Finland ry vuosikokous Lahden Messukeskuksen Kodin kabinetissa perjantaina 23.2.2018 klo 17.00 

**** Kahvitarjoilu alkaa klo 16.30

Katso tarkemmin kohdasta VUOSIKOKOUS 2018, VUOSIKOKOUS 2018

 

Kansainväinen Worldloppet Masters illallinen klo 19:00 alkaen, johon kuuluu järjestettyä ohjelmaa. Paikkana on Kisakeskuksen (Lahden Messuhalli) Ravintola Koti, 2. kerros. Lippuja myydään suoraan ovelta 15 euron hintaan.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤