TALVEN HIIHTOJA KOTIMAASSA

Tässäpä kuvasta selviää miten hiihtoon voi ilmoittautua.

RiikinVoimaHiihto 3.3.2018

Heikkolumiset talvet ovat koetelleet muun muassa laturetkien järjestäjiä, mutta Keski-Savoa ei voi ainakaan yrityksen puutteesta syyttää.

– Suunnitelmissa on uusi kahden kunnan alueella järjestettävä laturetki. Sille on katsottu jo päivämääräkin eli 3. maaliskuuta 2018, kertoo Varkauden Ladun puheenjohtaja Raimo Uljanoff uuden kansanhiihtotapahtuman lähtöalueella Varkauden Vattuvuorella.

Myös Leppävirran Virin hiihtojaostoa vetävä Uljanoff oli pitkään mukana myös Soisalon hiihdon järjestelytehtävissä.

– Soisalon hiihto kuihtui, kun talkooporukka kyliltä ikääntyi ja laturetki jouduttiin peruuttamaan monena talvena lumipulan takia, Uljanoff muistelee.

Viimeinen Soisalon hiihto hiihdettiin viitisen vuotta sitten.

Uusi laturetki, jolle haetaan vielä nimeä, järjestetään ensimmäistä kertaa siis 3. maaliskuuta Varkauden Ladun ja Leppävirran Virin yhteistyönä. Järjestelyissä vahvasti mukana on myös Sorsakosken kyläyhdistys, sillä reitti kulkee Varkaudesta Honkapirtin ja Sorsakosken kautta Leppävirralle.

– Järjestelytoimikunta on istunut jo muutaman palaverin ja järjestelytoimikuntaa vetää Virin puheenjohtaja Antero Asikainen, hiihdon kilpailunjohtaja Uljanoff kertoo.

Varkauden liikuntapaikkamestari Marko Kukkonen ja Leppävirran liikuntapalveluja vetävä Esa Salmiheimo tutustuivat lähtöalueeseen perjantaina.

– Hiihtäjät kuljetetaan Leppävirralta non-stop bussikyydein Varkauteen lähtöalueelle. Noin 40 km:n taipaleelle startataan aamulla klo 9, Uljanoff näyttää reittikarttaa, joka pitää sisällään muutaman tienylityksen.

Laturetken omat sivut avataan lähiviikkoina ja ilmoittautumisia vastaanottaa Leppävirran Viri.

– Tarjolla on 40 km:n lisäksi myös lyhyemmät matkat retkihiihtäjille ilman ajanottoa. Varkaudesta voi hiihtää Vattuvuorelta Honkapirtille ja takaisin ja Leppävirralla Sorsakoskesta maaliin kirkonkylälle, Uljanoff kertoo.

Näin kerrottiin Warkauden lehdessä 13.10.2017